Olcsó repülőjegy tippek: Hogyan találj megfelelő ajánlatokat?

Szeretnél spórolni egy kicsit a következő utazásodon? Az egyik legjobb módja ennek az olcsó repülőjegyek megtalálása. A sok légitársaság és utazási weboldal miatt azonban nehézkesnek tűnhet, hogy eligazodjunk az összes lehetőség között. Ezért állítottuk össze ezt a praktikus útmutatót 10 tippel, amelyek segítségével a legjobb repülőjegy-ajánlatokat találhatod meg.

Mindegy, hogy költségtudatos utazó vagy, vagy egyszerűen csak pénzt szeretne megtakarítani, ezekkel a tippekkel megkapod azokat az eszközöket és módszereket, amelyekre szükséged van ahhoz, hogy megfizethető repülőjegyeket találj. A megfelelő keresőmotorok használatától és az ideális időpontban történő foglalástól kezdve az utazási dátumok rugalmas megválasztásán át a törzsutasprogramok kihasználásáig mindenre felkészültünk.

Nem számít, hová szeretnél utazni, mindig jó ötlet, ha a pénztárcádat az olcsó repülőjegyek megszerzésével teszed boldoggá. Szóval, csatold be az öved, és készülj fel, hogy útnak indulj anélkül, hogy sokat költenél. Ugorjunk bele ebbe a 10 tippbe, amelyekkel a megfizethető repülőjegyek megtalálása gyerekjáték lesz.

Tanácsok az előre történő repülőjegy foglaláshoz

Cyprus olcsó repülőjegy
Cyprus repülőjegy – kiwi.com

A járatok jó előre történő lefoglalása bevált módszer az olcsó repülőjegyek megtalálására. A légitársaságok általában körülbelül 11 hónappal az indulás előtt bocsátják eladásra a helyeket. A korai foglalással kihasználhatod az alacsonyabb árakat, mielőtt azok az utazás időpontjához közeledve emelkednének. Ezenkívül az előzetes foglalással szélesebb választékot kapsz a repülőjegyek közül, és a legolcsóbb ülőhelyeket is biztosíthatod magadnak.

Egy másik tipp az előzetes foglaláshoz az, hogy a különböző utazási weboldalakon árriasztásokat lehet beállítani. Ezek a figyelmeztetések értesítenek, ha a kívánt járatok árai csökkennek, így a megfelelő pillanatban lefoglalhatod a jegyeket. Ezenkívül érdemes megfontolni a rugalmas dátumokra vonatkozó riasztások beállítását, amelyek értesítenek, ha egy adott dátumtartományon belül olcsóbb járatok állnak rendelkezésre.


Hogyan használjuk hatékonyan a repülőjegy összehasonlító weboldalakat

Google flight táblázat
Google flight táblázat

A repülőjegy-összehasonlító weboldalak értékes forrást jelentenek, ha olcsó repülőjegyek kereséséről van szó. Ezek a weboldalak több légitársaságtól és utazási irodától gyűjtenek információkat, lehetővé téve az árak összehasonlítását és a legjobb ajánlat kiválasztását. A repülőjegyeket összehasonlító weboldalak használatakor kövesd az alábbi tippeket az optimális eredmények érdekében:

 1. Több weboldal összehasonlítása: Ne hagyatkozzon egyetlen repülőjegy-összehasonlító weboldalra. Használj több különböző platformot, hogy a lehető legátfogóbb képet kapd az elérhető járatokról és árakról.
 2. Légy rugalmas a repülőterekkel kapcsolatban: Fontold meg, hogy a közeli repülőtereken szállj be vagy ki. Néha a kisebb vagy kevésbé népszerű célállomásokon található repülőterek olcsóbb járatokat kínálnak.
 3. Használd az inkognitó üzemmódot: A repülőjegyek árai emelkedhetnek, ha többször is ugyanazokra a járatokra keresel. Ennek elkerülése érdekében böngéssz privát vagy inkognitó módban, hogy biztosan a legpontosabb árakat lásd.

A legnépszerűbb repülő jegy összehasonlító oldalak

Weboldal/AlkalmazásElőnyökHátrányokLink
Google Flights– Átfogó keresési eredmények
– Vizuális ártrendek
– Könnyen használható felület
– Nem minden olcsó légitársaságot mutatjaLink
Skyscanner– Számos forrásból gyűjt adatokat
– Gyakran mutatja az olcsó légitársaságokat
– Felhasználóbarát mobil alkalmazás
– Az árak néha változnak a foglaláskorLink
Kayak– Számos oldalt keres át
– Felhasználóbarát felület
– Árfigyelés
– Nem mindig mutatja a legolcsóbb áratLink
Momondo– Átfogó eredmények, beleértve a kisebb ügynökségeket is
– Több városra kiterjedő keresés
– A felhasználói élmény régiók szerint változikLink
Expedia– Csomagajánlatok
– Megbízható ügyfélszolgálat
– Hűségprogram
– Az árak néha magasabbak más aggregátorokhoz képestLink
CheapOair– Széles választékban elérhető kedvezményes repülőjegyek
– Rendszeres promóciók és kedvezmények
– További szolgáltatási díjakLink
Orbitz– Ár-egyezési ajánlat
– Hűségprogram jutalmak
– A navigáció néha körülményesLink
Hopper (App)– Mobilbarát
– Előrejelző árelemzés
– Könnyű beállítani az árfigyeléseket
– Csak mobilkészülékeken érhető el
– Foglalási díjat számol fel
Az alkalmazásboltokban elérhető
Kiwi.com– „Virtuális csatlakoztatás” lehetővé teszi nem partnerektől származó járatok kombinálását
– Kínál egyedi útvonalakat
– Problémák kezelése több légitársaságnál zavar eseténLink
Pelikan.hu– Magyar platform helyi ajánlatokkal
– Rendszeres promóciók és kedvezmények
– Főként a Közép-európai piacot szolgálja kiLink
Repülőjegy összehasonlító oldalak

A rugalmas utazási időpontok előnyei ha olcsó repülőjegy keresel

Bázel – skyscanner.hu

Ha rugalmasan alkalmazkodsz az utazási dátumokhoz, jelentős összeget takaríthatsz meg a repülőjegyek árából. A légitársaságok gyakran a kereslet alapján változtatják a viteldíjakat, és a hét bizonyos napjain vagy az év bizonyos időszakaiban olcsóbb az utazás. Íme néhány tipp a rugalmasság maximalizálásához:

 1. Csúcsidőn kívüli utazás: Fontold meg, hogy csúcsidőszakon kívül vagy hétköznapokon utazol, amikor a repülőjegyek árai általában alacsonyabbak. A csúcsidőszakok, például az ünnepek vagy az iskolai szünetek elkerülése jelentős megtakarítást eredményezhet.
 2. Használj viteldíj naptárakat: Egyes repülőjegy keresők olyan viteldíj naptárakat kínálnak, amelyek egy teljes hónap legolcsóbb viteldíjait mutatják. Így könnyedén azonosíthatod a legkedvezőbb utazási dátumokat.
 3. Legyen nyitott a Red-Eye járatokra: A késő este vagy kora reggel induló Red-Eye járatok gyakran olcsóbbak, mint a nappali járatok. Ha hajlandó vagy feláldozni némi alvást, jelentős megtakarításban részesülhetsz.

A hétköznapok repülésének előnyei

Amellett, hogy az utazási dátumokat illetően rugalmas vagy, a hétköznapokon való repülés is segíthet olcsó repülőjegyeket találni. A legtöbb ember inkább hétvégén utazik, így a hétköznapok kevésbé zsúfoltak és megfizethetőbbek. Vegyük figyelembe az alábbi tippeket a hétköznapokon való repüléshez:

 1. Kedd és szerda: A keddi és a szerdai napok jellemzően a legolcsóbbak a repülés szempontjából, mivel ezeken a napokon a legkevésbé népszerűek az utazások. Ha lehetséges, ezekre a napokra időzítsd a járatokat, hogy kihasználd az alacsonyabb viteldíjakat.
 2. Kerüld a hétfői és a pénteki napokat: A hétfői és pénteki napok általában forgalmasabbak az üzleti utazók és a hétvégi kiruccanások miatt. Ezen napok elkerülése jobb ajánlatokat és kevésbé zsúfolt utazási élményt eredményezhet.
 3. Reggeli vagy késő esti járatok: Ha hétköznapokon a kora reggeli vagy késő esti járatokat választod, még nagyobb megtakarítást érhetsz el. Ezek a kevésbé népszerű idősávok gyakran kedvezményes viteldíjakkal járnak.

A légitársasági jutalomprogramok és a törzsutas kilométerek kihasználása

Wizzair Discount Club
Wizzair Discount Club

A törzsutasprogramok és a légitársaságok jutalomprogramjai fantasztikus módja annak, hogy pénzt takarítsunk meg a jövőbeli járatokon. Íme, hogyan tudod a legtöbbet kihozni ezekből a programokból:

 1. Csatlakozás a törzsutasprogramokhoz: Iratkozz fel az általad gyakran használt légitársaságok által kínált törzsutasprogramokra. Ezek a programok gyakran exkluzív ajánlatokat, elsőbbségi beszállást és a jövőbeli járatokra gyűjthető mérföldek gyűjtését biztosítják.
 2. Gyűjts és váltsd be a kilométereket tervszerűen: Használd ki azokat a hitelkártyákat, amelyek légitársasági kilométereket kínálnak jutalomként. Ha ezeket a kártyákat mindennapi vásárlásokra használod, gyorsan gyűjthetsz kilométereket. Emellett a maximális érték elérése érdekében legyen stratégiai fontosságú a kilométerek beváltása.
 3. Vedd fontolóra az elit státuszt: A törzsutasprogramokon belüli elit státusz elérése további előnyöket szabadíthat fel, például ingyenes átsorolást, extra poggyászpótlást és hozzáférést exkluzív várókhoz.

A csatlakozásos járatfoglalás előnyei

Ha átszállás nélküli járatok helyett átszállásos járatokat foglalsz, gyakran olcsóbb repülőjegyet kaphatsz. Az átszállásos járatok ugyan átszállást igényelnek, de jelentős megtakarítást jelenthetnek. Íme, miért lehet az átszállásos járatok a megfelelő döntés számodra:

 1. Több repülési lehetőség: Az átszállásos járatok foglalása kibővíti a lehetőségeket, így több légitársaság és útvonal közül lehet választani. Ez a nagyobb rugalmasság gyakran jobb ajánlatokat eredményez.
 2. Alacsonyabb árak: A légitársaságok gyakran alacsonyabb árakat kínálnak a csatlakozó járatokra a közvetlen járatokhoz képest. Ha nyitott vagy az átszállásokra, kihasználhatod ezeket a kedvezményes árakat.
 3. Új úti célok felfedezése: A csatlakozó járatok foglalása azt is lehetővé teheti, hogy további úti célokat fedezz fel az utazás során. Ha hosszabb leszállással rendelkezel, fontold meg, hogy kimerészkedsz a repülőtérről, és felfedezed a leszálló várost.

Google Flight árfigyelő
Google Flight ár figyelő

Hogyan lehet megtalálni az ajánlatokat és kedvezményeket a repülőjegyekre

A repülőjegyekre vonatkozó ajánlatok és kedvezmények megtalálása egy kis kutatást és türelmet igényel. Az erőfeszítés azonban jelentős megtakarításokkal térülhet meg. Íme néhány tipp, amely segít a legjobb ajánlatok megtalálásában:

 1. Iratkozz fel az e-mail értesítésekre: Iratkozz fel a légitársaságok hírleveleire és utazási weboldalakra, hogy e-mailben értesítést kapj a különleges akciókról, gyorsértékesítésekről és exkluzív kedvezményekről.
 2. Kövesd a légitársaságokat a közösségi médiában: Sok légitársaság a közösségi média csatornáin keresztül jelent be villámértékesítéseket és korlátozott idejű ajánlatokat. Ha követed őket, naprakész maradhatsz a legújabb ajánlatokról.
 3. Vedd figyelembe az utolsó pillanatban kínált ajánlatokat: Ha rugalmas vagy, és rövid időn belül tudsz foglalni, a last minute ajánlatok jelentős megtakarítást kínálhatnak. A légitársaságok az indulás időpontjához közelebb gyakran adnak kedvezményt a fennmaradó helyekre, hogy megtöltsék a repülőgépeket.

A csomagajánlatok foglalásának előnyei

A repülőjegyeket és a szállást is tartalmazó csomagajánlatok foglalása kiváló módja lehet annak, hogy pénzt spórolj az utazásodon. Az utazási irodák és weboldalak gyakran kínálnak kedvezményes árakat, ha a repülőjegyet és a szállodát együtt foglalod. Íme, miért lehetnek előnyösek a csomagajánlatok:

 1. Kedvezményes árak: A repülőjegyek és a szállás összevonásával gyakran alacsonyabb összárat biztosíthat, mintha külön-külön foglalással vennéd igénybe őket.
 2. Több kényelem: A csomagajánlatok leegyszerűsítik a foglalási folyamatot és további kényelmet kínálnak. Egyszerre intézkedhetsz az egész utazásról, így időt és fáradságot takaríthatsz meg.
 3. Hozzáférés további kedvezményekhez: Egyes csomagajánlatok olyan extrákat tartalmazhatnak, mint a repülőtéri transzfer, ingyenes reggeli vagy egyéb kényelmi szolgáltatások, amelyek fokozzák az utazási élményt.

Következtetés

Ezekkel a tippekkel pénzt lehet spórolni a repülőjegyeken. Ha proaktív, rugalmas és stratégiai döntéseket hozol, megfizethető repülőjegyeket találhatsz, és tovább nyújthatod utazási büdzsédet. Ne felejtsd el, hogy előre foglalj, használd a járat összehasonlító weboldalakat, légy rugalmas az utazási dátumokat illetően, fontold meg a hétköznapokat, használd ki a törzsutasprogramokat, légy nyitott a csatlakozó járatokra, keress ajánlatokat és kedvezményeket, és fedezd fel a csomagajánlatokat. Ezekkel a stratégiákkal a birtokodban jól felkészült leszel, hogy olcsó repülőjegyeket találj, és elindulj álmaid nyaralására anélkül, hogy a pénztárcádat tönkretennéd. Jó utat!

Imre blog utazó

Imre

Szia, Imre vagyok! Idegenforgalmi tanulmányokat folytatok, és már bejártam Európa nagy részét, Ázsia egy részét és az USA-t. Minden egyes utazás során egyedi meglátásokat és történeteket gyűjtök. Remélem, te is megosztasz velem néhány utazási történetet! Fedezzük fel együtt ezt a gyönyörű világot!