Kajakozz Kekova türkizkék vizén és fedezd fel az elsüllyedt várost

Képzeld el, ahogy könnyedén siklasz a Földközi-tenger kristálytiszta vizén, a nap melegíti a hátadat, és Kekova lélegzetelállító partvonala tárul eléd. Ez nem csak egy álomkép; ez a valóság egy tengeri kajaktúrán a törökországi Kasban. Egy elsüllyedt ókori város maradványai mellett evezve és egy eldugott szigeti erődöt felfedezve ez a kaland páratlan kilátást ígér a történelemre és a természetre.

Amit Kekováról és Sziménáról tudni kell

Kekova, a Kas partjainál fekvő kis török sziget türkizkék felszíne alatt egy titkot rejt. Egy ősi líciai város maradványai, amelyeket évezredekkel ezelőtt földrengések süllyesztettek el, ma már láthatóak a kristálytiszta vízben. A kajakozás egyedülálló látványt nyújt, lehetővé téve, hogy közvetlenül e kísérteties romok fölött evezzünk, felfedezve a víz alá merült sírokat, szarkofágokat és még a házak alapjait is.

Csak egy rövid evezésnyira fekszik Szimena, egy bájos falu, amelyet a fenséges Szimena-vár koronáz meg. Az eredetileg a Rodosz lovagjai által a 14. században épített várból panorámás kilátás nyílik a környező partvidékre és a csillogó Földközi-tengerre.

Miért a kajakozás a tökéletes módja Kekova felfedezésének?

Míg a hagyományos hajókirándulások során bepillantást nyerhetünk Kekova elsüllyedt városába, a kajakozás sokkal intimebb és magával ragadóbb élményt nyújt. Képzeld el, hogy csendben siklasz az ősi romok mellett, és a vízbe merülő evező ritmikus hangja az egyetlen, ami megzavarja a nyugalmat. Nem kell sietned, elidőzhetsz a különösen érdekes helyeken, sőt, akár búvárkodhatsz is a víz alatti építmények mellett, hogy még közelebbről is megismerd ezt a víz alatti kincsesbányát.

Kekova partvonalát is számos eldugott öböl és rejtett strand tarkítja, amelyeket csak kajakkal lehet megközelíteni. Evezés közben felfedezheted ezeket a nyugodt menedékhelyeket, amelyek tökéletesek egy frissítő fürdőzésre vagy egy piknikezésre az érintetlen parton.

Evezz át a Paradicsomon! A túra részletes útvonalterve

Kas Törökország
Kas

Egy tipikus Kekova és Simena tengeri kajaktúra Kasban kezdődik, egy bájos kikötővárosban, amely nyugodt hangulatáról és gyönyörű környezetéről ismert. A biztonsági eligazítás és a kajak felszerelése után elindul Kekova felé, a lenyűgöző partvonalat követve.

Az elsüllyedt város és a Hajógyári-öböl felfedezése

Miközben a Kekova partja mentén eveztek, idegenvezetőd megmutatja a különböző elsüllyedt építményeket, és történeteket mesél az ősi város lenyűgöző történetéről. Lehetőséged lesz arra is, hogy felfedezd a Hajógyári-öblöt, egy csendes öblöt, ahol a legenda szerint egykor az ősi város hajóit építették. Itt a tiszta víz kivételes látótávolságot biztosít, így kiváló hely a búvárkodásra és a víz alatti világ megcsodálására.

Titkok felfedése: Történelmi betekintés és geológiai csodák

A túra folyamán szakavatott idegenvezetőd lenyűgöző betekintést nyújt a régió történelmébe és geológiájába. Ismerd meg a líciai civilizációt, a partvidéket átformáló erős földrengéseket és a víz alatti romok között virágzó egyedülálló víz alatti ökoszisztémát.

Egy frissítő szünet: Ebéd és szabadidő Simena faluban

Simena Kalesi
Simena Kalesi

A délelőtti felfedezőút után megérkeztek a bájos Simena faluba. Itt egy helyi vízparti étteremben ízletes ebédet fogyaszthatsz, elmerülve a hagyományos török hangulatban. Ezt követően szánj egy kis időt a falu szűk utcáinak felfedezésére, nézelődjetek a szuvenírboltokban, vagy egyszerűen pihenjetek a tengerparton.

A vár meghódítása: A Szimena-kastély és varázslatos kilátása

Délután kajakkal a Simena-vár felé veszitek az irányt, amely a sziget tájképét uraló látványosság. Miután kiszálltatok, megmásszátok a várhoz vezető dombot, ahol lélegzetelállító panoráma nyílik a környező partvidékre és a Földközi-tenger végtelen türkizkék tágasságára. Fedezd fel a vár bástyáit, ismerd meg idegenvezetődtől a vár történetét, és örökíts meg felejthetetlen emlékeket fényképezőgépeddel.

A nap végéhez közeledve, a kaland felejthetetlen emlékeivel telve kajakozhat vissza Kasba.

Ez csak egy kis ízelítő abból, ami a Kekova és Simena tengeri kajaktúrán vár rád.

Imre blog utazó

Imre

Szia, Imre vagyok! Idegenforgalmi tanulmányokat folytatok, és már bejártam Európa nagy részét, Ázsia egy részét és az USA-t. Minden egyes utazás során egyedi meglátásokat és történeteket gyűjtök. Remélem, te is megosztasz velem néhány utazási történetet! Fedezzük fel együtt ezt a gyönyörű világot!

Szólj hozzá!