Skip to content
Kezdőlap » Portugália » A történelem felfedezése: Sintrai látnivalók

A történelem felfedezése: Sintrai látnivalók

Sintra mindenképpen megér egy látogatást! A Lisszabon közvetlen közelében fekvő kisváros hemzseg a gyönyörű tájaktól, történelmi nevezetességektől és szórakoztató tevékenységektől.

Sintra legjobb látnivalói közé tartozik a Pena-palota, a Sintrai Nemzeti Palota, a mór kastély és a Quinta da Regaleira. Mindegyik helyszín lenyűgöző kilátást, lebilincselő történelmet és rengeteg fotózási lehetőséget kínál.

A számos palota és kastély mellett Sintra számos parknak és kertnek is otthont ad. A Parque de Monserrate kötelező látnivaló mindazoknak, akik szeretik a természetet, míg a Jardim da Vila palota tökéletes azok számára, akik többet szeretnének megtudni Sintra gazdag történelméről.

Akár Sintra pezsgő kultúráját szeretné felfedezni, akár egyszerűen csak megcsodálni a hihetetlen tájat, ez a bájos portugál város minden korosztálynak örömet szerez.

1. Palácio da Pena

Palácio da Pena
Palácio da Pena

A Palácio da Pena egy kastély Sintrában, Portugáliában. A palota a 19. századi romantikus építészet egyik legkiemelkedőbb példája Portugáliában. Nemzeti műemlék és az UNESCO világörökség része.

2. Castelo dos Mouros

Castelo dos Mouros, Sintra
Castelo dos Mouros

Castelo dos Mouros egy középkori vár. A vár a Sintrai Kultúrtáj része, amelyet 1995-ben az UNESCO a világörökség részévé nyilvánított. Fernando Pessoa portugál költő egyszer azt mondta, hogy a Castelo dos Mouros „a legszebb dolog Portugáliában”.

A várat a lisszaboni mór uralkodók építették a 9. században, és Portugália mór hódítása idején megerősített előőrsként szolgált. Később elhagyták és romba dőlt. 1838-ban II Ferdinánd király elrendelte a vár helyreállítását, és ma Sintra egyik legnépszerűbb turisztikai látványossága.

3. Palácio Nacional de Sintra

Palácio Nacional de Sintra
Palácio Nacional de Sintra

A Palácio Nacional de Sintra egy volt portugál királyi rezidencia, amely Sintra városában, a lisszaboni nagyvárosban található. A palota a 19. századi romantikus építészet egyik legkiemelkedőbb példája Portugáliában. Az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította.

4. Quinta da Regaleira

Quinta da Regaleira
Quinta da Regaleira

A Quinta da Regaleira kétségtelenül Sintra egyik legkiemelkedőbb látnivalója. Ez egy történelmi birtok, amely a Sintra-hegységben található, és gyönyörű kertjeiről és egyedi építészetéről ismert. A birtok a 20. század elején épült, és jelenleg Sintra önkormányzatának tulajdonában van. A látogatók felfedezhetik a Quinta da Regaleira területét, és számos túra is elérhető.

5. Palácio de Seteais

Palácio de Seteais
Palácio de Seteais

A Palácio de Seteais (magyarul: Seteais-palota) egy neoklasszicista műemlék a portugáliai Sintrában. A 18. századi portugál építészet egyik legszebb példája. A palota 1783-1787-ben épült III. Károly spanyol király – aki egyben Portugália királya is volt – megrendelésére, nyári rezidenciának.

A palota a Sintra-hegységben, egy domboldalon található, ahonnan kilátás nyílik Cascais üdülővárosra és az Atlanti-óceánra. Parkosított kertek veszik körül, és számos díszes szobával és lakosztállyal, valamint szabadtéri úszómedencével rendelkezik.

A Palácio de Seteais a nagyközönség számára is nyitva áll, és vezetett túra keretében látogatható.

6. Monserrate

Monserrate
Monserrate

Monserrate az egyik legjobb sintrai látnivaló. A Monserrate-palotát mindenképpen látni kell, a tetejéről pedig lélegzetelállító a kilátás. Mindenképpen szánj időt arra, hogy körbesétáld a területet, és felfedezd az összes zugot. Ha kihívást keres, menjen fel a Monserrate-hegy tetejére. A csúcsról nyíló kilátás megéri a fáradságot!

Milyen messze van Lisszabon és Sintra?

Lisszabon és Sintra távolsága alig 30 kilométer. Az út alig több mint fél órát vesz igénybe, a közlekedési viszonyoktól függően. Ha tömegközlekedéssel utazik, az út egy kicsit tovább tart. Lisszabon és Sintra között a legegyszerűbben autókölcsönzéssel vagy taxival lehet eljutni.

Drága-e Sintra meglátogatása

Sintra nem egy olcsó úti cél. Népszerű turisztikai célpont, és az árak ezt tükrözik. Van azonban mód arra, hogy a költségvetésből is meglátogassuk. Számos ingyenes látnivaló vagy tevékenység van, például túrázás a hegyekben vagy a Pena-palota területének meglátogatása. Ha hajlandó egy kis pénzt költeni, számos megfizethető tevékenység is van, például a mór kastély vagy a Játékmúzeum meglátogatása. Körültekintő tervezéssel úgy is meglátogathatja Sintrát, hogy közben nem költ túl sokat.