Skip to content
Kezdőlap » Portugália » Fedezd fel Coimbrát: 7 legnépszerűbb látnivaló

Fedezd fel Coimbrát: 7 legnépszerűbb látnivaló

Coimbra egy gyönyörű város Portugáliában, amely tele van történelemmel és kultúrával. Coimbrában sok mindent lehet látni és csinálni, és nehéz lehet eldönteni, hogy melyik látnivalót érdemes meglátogatni. Ez a cikk segítséget nyújt a választási lehetőségek leszűkítésében, mivel felsoroljuk a legjobb Coimbra látnivalókat. Az ősi váraktól a lenyűgöző kilátásig Coimbra mindenki számára tartogat valamit.

1. Sé Velha (Régi katedrális)

Sé Velha Coimbra
Sé Velha

A Sé Velha Coimbra egyik legjellegzetesebb és legismertebb nevezetessége. A román stílusban épült régi katedrális nagy történelmi jelentőségű helyszín. Portugália királyainak temetkezési helyeként jelentős vallási helyszín is. A látogatók felfedezhetik a katedrális belsejét, amelyet gyönyörű ólomüveg ablakok és portugál csempék díszítenek.

2. Mosteiro de Santa Clara-a-Velha

Mosteiro de Santa Clara-a-Velha
Mosteiro de Santa Clara-a-Velha

A Mosteiro de Santa Clara-a-Velha egy régi kolostor a portugál Coimbra városában. A kolostort 1386-ban alapította Leonor Teles királynő, I. Fernando portugál király felesége, és az ország egyik első zárdája lett. A kolostort 1834-ben az állam kisajátította, és nem sokkal később magára hagyta. Romba dőlt, és csak a 20. század végén állították helyre. A kolostor ma múzeum és népszerű turisztikai célpont Coimbrában.

3. Praça do Comércio

A Praça do Comércio egy köztér Coimbra városában. A Praça az egykori coimbrai királyi palota helyén található, és ma a helyiek és a turisták találkozóhelye. A Praça-t éttermek, kávézók és üzletek szegélyezik, és népszerű hely a nézelődésére.

4. Velha Universidade de Coimbra (Régi Egyetem)

Velha Universidade de Coimbra
Velha Universidade de Coimbra

Az 1290-ben alapított Velha Universidade de Coimbra (Régi Coimbrai Egyetem) a világ egyik legrégebbi, folyamatosan működő egyeteme. Az egyetem Coimbrában tett látogatás egyik fénypontja. A látogatók bejárhatják a régi egyetemet, amelynek része a lenyűgöző barokk stílusú Joanina könyvtár, díszes mennyezetével, bőrkötésű könyvekkel borított falaival és emberi csontokból készült csillárjaival. További látnivalók közé tartozik az egyetem tornya, a Szent Mihály-kápolna és a botanikus kert.

5. Conímbriga

Conímbriga
Conímbriga

A Conímbriga a portugáliai Coimbra egyik legnépszerűbb turisztikai látványossága. A helyszín egy római kori romváros, amely egy amfiteátrumot, fürdőket és lakóházakat foglal magában. A helyszínre ingyenes a belépés, de az audio guide-ért egy kis díjat kell fizetni. A látogatók önállóan is felfedezhetik a helyszínt, vagy részt vehetnek egy vezetett túrán.

6. Mondego folyó

Mondego folyó
Mondego folyó

A Mondego folyón tett hajókirándulás az egyik legjobb Coimbra látnivaló. A hajóút a város szívében, történelmi épületek és műemlékek mellett vezet. A kényelmes ülésből nagyszerű kilátás nyílik a folyóra és a városképre.

7. Mata Nacional do Buçaco

A Mata Nacional do Buçaco egy nemzeti park, amely Coimbra városának közelében található Közép-Portugáliában. Az erdő számos növény- és állatfajnak, valamint számos történelmi látnivalónak ad otthont.

A Mata Nacional do Buçaco népszerű turisztikai célpont a természet, a történelem és a kultúra iránt érdeklődők számára. Az erdőben számos, különféle történelmi korszakokból származó épület és építmény található, köztük a Bussaco-palota, amely a 19. század elején épült.

A Bussaco-palota a Mata Nacional do Buçaco egyik legnépszerűbb turisztikai látványossága. A palota a portugál királyok nyári rezidenciájaként épült, és építészeti stílusok keveréke, többek között barokk, neoklasszikus és mór hatások jellemzik.

Mata Nacional do Buçaco további nevezetes látnivalói közé tartozik az 1131-ben alapított Convento de Santa Cruz és a Nossa Senhora do Rosário kápolna, amely a 18. századból származik.

A Mata Nacional do Buçaco a biológiai sokféleség szempontjából fontos helyszín Portugáliában. Az erdő számos ritka és veszélyeztetett fajnak ad otthont, köztük az ibériai hiúznak, a barbárszarvasnak és az egyiptomi mongúznak.

Összefoglalva, ha egy gyönyörű, történelmi várost keressünk, ahol rengeteg a látnivaló és a tennivaló, Coimbra a tökéletes hely számukra. A lenyűgöző egyetemtől kezdve a bájos óvárosig mindenki számára van valami Coimbrában. Szóval mire vársz még? Tervezd meg még ma a Coimbrába vezető utadat!