Skip to content
Kezdőlap » Ausztria » Klagenfurt kihagyhatatlan látnivalói

Klagenfurt kihagyhatatlan látnivalói

Klagenfurt, az osztrák Karintia tartomány székhelye, egy gyönyörű város, ahol rengeteg látnivaló és tennivaló várja a látogatókat. Klagenfurt a Wörthersee, egy gleccsertó partján fekszik, és lenyűgöző kilátást kínál, valamint rengeteg lehetőséget a szabadtéri tevékenységekhez, például úszáshoz, vitorlázáshoz. A városközpontban számos történelmi épület és múzeum, valamint rengeteg üzlet és étterem található. Klagenfurtban mindenki számára van valami!

1. Maria Saal templom

Maria Saal székesegyház
Maria Saal székesegyház

A Maria Saal székesegyház a járás egyik legnépszerűbb turisztikai látványossága. A székesegyház a régi városközpontban található, és a gótikus építészet gyönyörű példája. A Maria Saal székesegyház a 15. században épült, és Klagenfurt egyik legrégebbi építménye. A katedrálisban számos fontos műalkotás található. A Maria Saal székesegyház egész évben nyitva áll a nagyközönség előtt.

Ez is érdekelhet: Tippek Graz legjobb látnivalóinak megismeréséhez

2. Wörthi-tó

Wörthi-tó
Wörthi-tó

A Wörthersee egy tó Ausztriában, és területét tekintve az ország negyedik legnagyobb vízfelülete. Ausztria déli részén, Karintia szövetségi államban található. A tó nevét a déli partján fekvő Wörth am See városról kapta.

3. Klagenfurti székesegyház

Klagenfurti székesegyház
Klagenfurti székesegyház

A klagenfurti dóm az ausztriai Klagenfurt városában található római katolikus székesegyház, a gurki egyházmegye székhelye.

4. Hochosterwitz kastély

Hochosterwitz kastély
Hochosterwitz kastély

Ha szereted a kastélyokat, akkor a Hochosterwitz-kastélyt mindenképpen fel kell venned a Klagenfurtban megnézendő helyek listájára. Ez a vár egy meredek dombon található, és már kilométerekről látható. A látogatók vezetett túrán vehetnek részt a kastélyban. Ha felér a csúcsra, a környező vidékre nyíló lenyűgöző kilátás lesz a jutalma.

5. Minimundus

A Minimundus Klagenfurt egyik legnépszerűbb turisztikai látványossága, és könnyen belátható, hogy miért. Ebben a csodálatos parkban több mint 150 miniatűr modell található a világ legikonikusabb épületeiről és nevezetességeiről.

A modellek mind hihetetlenül részletesek és pontosak, és úgy vannak elszórva a parkban, hogy jól érzékelhessük a méretarányokat.

Amellett, hogy a Minimundus remek hely a fotózásra és felfedezésre, remek hely arra is, hogy megismerkedjünk a világ különböző kultúráival. A parkban rengeteg tájékoztató tábla van elhelyezve, és a személyzet mindig szívesen válaszol az esetlegesen felmerülő kérdésekre.

Ha egy szórakoztató és tanulságos délutánt szeretnél eltölteni Klagenfurtban, akkor mindenképpen vedd fel a Minimundus-t a meglátogatandó helyek listájára.