Bécs kevésbé ismert kincsei: 10 hely, amit érdemes felfedezni

Készen állsz Bécs rejtett kincseinek felfedezésére? Készüljön fel egy kalandra e lenyűgöző város titkos zugai és a járatlan utakon kívül eső gyöngyszemei között. Elkalauzolunk kevésbé ismert látnivalókhoz, felfedezetlen helyekre és egyedülálló élményekhez, amelyek igazán felejthetetlenné teszik a látogatást. A Gustav Klimt lenyűgöző falfestményeit bemutató rejtett múzeumoktól kezdve a speakeasy stílusú bárokig és hangulatos borozókig Bécs meglepetéseket tartogat számodra. Vedd hát fel a felfedező sapkádat, és készülj fel egy utazásra, hogy megismerd Bécs titkos oldalát. Induljunk!

1. Schlumberger Pincevilág

Ha Bécsbe látogatsz, mindenképpen keresd fel a város szívében található Schlumberger Pincevilág rejtett gyöngyszemét. Vegyél részt a Schlumberger Pince túrán, és élvezd a pezsgőkóstolás élményét, amelyhez foghatót még nem láttál. Ismerd meg Bécs földalatti pincéit, ahol a pezsgőgyártás varázsa elevenedik meg. Merülj el ezeknek a történelmi borospincéknek a gazdag történelmében, miközben finom pezsgőt kortyolgatsz.

2. Burggasse 24 üzlet/kávézó

Tovább folytatva Bécs rejtett gyöngyszemeinek felfedezését, most fordítsuk figyelmünket a bájos Burggasse 24 Store/Café-ra. Itt egyedi vintage ruhadarabokat találhatsz, és élvezheted a kellemes kávézóélményt. Lépj be ebbe a rejtett butikba, és utazz el a burggasse 24 divat világába. Válogass a gondosan összeállított vintage darabok polcai között, az elegáns ruháktól a retro kiegészítőkig. És ne felejtsd el, hogy ha már ott vagy, hódolj a bécsi kávékultúrának, és kortyolgass egy tökéletesen lefőzött csésze kávét a hangulatos környezetben.

3. Hermes Villa Múzeum

Bécs rejtett ékességeinek felfedezése közben most merészkedjünk el a Hermes Villa Múzeum varázslatos világába, ahol elmerülhetünk Gustav Klimt magával ragadó falfestményeiben, és felfedezhetjük ennek a rejtett látnivalónak a gazdag történetét. Vegyél részt egy Hermes Villa-túrán, hogy megismerd lenyűgöző múltját.

4. Lainzer Tiergarten vadaspark

Lainzer Tiergarten vadaspark

A Lainzer Tiergarten vadvilágának felfedezéséhez sétálj végig ezen a kiterjedt parkon, és vessd bele magad a természeti szépségbe, amely továbbra is rabul ejti a látogatókat. A parkban túraútvonalak hálózata áll rendelkezésre, ahol rejtőzködő állatokat figyelhetsz meg, és megismerheted a változatos növény- és állatvilágot. Ne felejtsd el bepakolni a pikniket, és élvezd a festői piknikezőhelyek egyikén. A felfedezés során történelmi nevezetességekkel is találkozhatsz, amelyek még jobban feldobják ennek a varázslatos vadon élő állatokkal teli menedékhelynek a varázsát.

5. WUK kulturális helyszín

Irány Bécs 9. kerülete, és látogass el a WUK-ba, egy alternatív szórakozóhelyre és kulturális központba, amely egyedülálló és vibráló élményt nyújt. Készülj fel egy adag kreativitásra a WUK kulturális rendezvényeivel, rejtett koncertjeivel és tematikus bulijaival. Fedezd fel a változatos művészeti kiállításokat, és kényeztesd magad a WUK Café menüjének finomságaiból. Akár a zene kedvelője vagy, akár a művészet rajongója, vagy csak egy jó kis szórakozásra vágysz, a WUK mindenki számára tartogat valamit.

6. Krypt Bar Speakeasy

Folytassa Bécs rejtett értékeinek felfedezését a 9. kerületben található Krypt Bar Speakeasy meglátogatásával. Itt egy jól elrejtett bejáratot fedezhetsz fel, ami még izgalmasabbá teszi az élményt. Lépj be, és egy stílusos, speakeasy hangulatot árasztó belső térbe csöppenhetsz. A csúcspontot természetesen az ötletes koktélok jelentik, amelyeket szakértelemmel készítenek, és amelyek garantáltan felcsigázzák az ínyed. Készülj fel a rejtett élvezetek és felejthetetlen italok éjszakájára a Krypt Barban.

7. Igazságügyi Palota

Élvezd a lélegzetelállító bécsi panorámát a Justice Palace legfelső emeletéről, miközben a Justizcaféban megiszol egy csésze kávét. Ez a rejtett látnivaló nem csak lenyűgöző panorámát nyújt a városra, hanem egy kis koffeinterápiát is. Miközben a kávédat kortyolgatod, csodáld meg a Justizpalota csodálatos neoreneszánsz építészetét, és ismerd meg a palota gazdag történelmét. A legjobb időpont a látogatásra a naplemente, amikor a város aranyló fényben fürdik, és így igazán varázslatos élményt nyújt.

8. Weinstube Josefstadt kocsma

Ha Bécsben jártok, mindenképpen térjetek be a Weinstube Josefstadt Tavernába, ahol egy eldugott kerti kiülős részen egyedülálló étkezési élményben lehet részetek. Ez a bájos bécsi kocsma hagyományos ételeket, széles bor- és sörválasztékot, valamint heuriger stílusú ételeket kínál. Képzeld el, hogy buja zöldövezetben ülsz, egy pohár helyi bort kortyolgatsz, és ízletes osztrák ételeket kóstolsz. Tökéletes hely a kikapcsolódásra, a jó társaságra és a bécsi ízek élvezetére.

9. Augustinerkirche Nagymise

Ha igazán lenyűgöző spirituális élményre vágysz Bécsben, ne hagyd ki az Augustinerkirche főmisét a Hofburg melletti plébániatemplomban. Az Augustinerkirche építészete lélegzetelállító, díszes részleteivel és pompájával. A főmise élménye semmi máshoz nem hasonlítható, a gyönyörű zenekari és kórusmuzsika tölti be a templomot. Tökéletes alkalom arra, hogy elmélyedjünk Bécs gazdag katolikus hagyományaiban, és értékeljük a zene erejét ebben a városban.

10. Ernst Fuchs Múzeum

Ámulj el Bécs gazdag művészeti örökségében az Ernst Fuchs Múzeum felfedezésével, amely a neves művész műveinek lenyűgöző tárlata. Lépj be a rejtett művészet és az egyedülálló építészet világába, miközben végigsétálsz a múzeum termein. Csodáld meg a kiterjedt művészeti gyűjteményt, amely Fuchs művészi technikáit és látásmódját mutatja be. Használd ki a vezetett túrákat, hogy mélyebb betekintést nyerj a művész életébe és alkotói folyamatába. Ez egy olyan rejtett gyöngyszem, amely ígéretesen inspirálja és lenyűgözi Önt.


Ahogy búcsút veszel Bécs városától, a rejtett látnivalók felfedezéséből származó emlékek kincsestárával távozhatsz. A varázslatos Schlumberger Pince világától a magával ragadó Ernst Fuchs Múzeumig minden egyes titkos sarok a szépség és az intrika új rétegét tárta fel. Ezek a bejáratott útvonalakon kívül eső élmények mélyebbé és összetettebbé tették az utazásodat, és a meglepetés és az elégedettség érzésével ajándékoznak meg téged. Bécs rejtett helyei valóban felfedik a város rejtett titkait, felejthetetlen kalanddá téve a látogatást.

Imre blog utazó

Imre

Szia, Imre vagyok! Idegenforgalmi tanulmányokat folytatok, és már bejártam Európa nagy részét, Ázsia egy részét és az USA-t. Minden egyes utazás során egyedi meglátásokat és történeteket gyűjtök. Remélem, te is megosztasz velem néhány utazási történetet! Fedezzük fel együtt ezt a gyönyörű világot!

Szólj hozzá!