10 kihagyhatatlan látnivaló Bécsben

Bécs Ausztria fővárosa és Európa egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja. A város híres a klasszikus zenéről, múzeumairól és császári palotáiról. A látogatók emellett élvezhetik a számos parkot és kertet, valamint a finom kávét és süteményeket. Annyi mindent láthat és csinálhat, íme a legjobb bécsi látnivalók.

1. Bécsi Szépművészeti Múzeum

Bécsi Szépművészeti Múzeum
Bécsi Szépművészeti Múzeum

A gyönyörű, palotaszerű épületben található Kunsthistorisches Museum Bécs egyik legnépszerűbb nevezetessége. Hatalmas gyűjteményében egyiptomi ókori tárgyak, görög és római művészet, régi mesterek, például Rembrandt és Rubens festményei, valamint az osztrák művészet kiterjedt gyűjteménye található. Ha csak egy múzeum meglátogatására van ideje Bécsben, ez legyen az!

2. Schönbrunni császári kastély és kertek

Schönbrunni kastély
Schönbrunni kastély

A Habsburg-monarchia egykori nyári rezidenciája, ez a hatalmas palota és a hozzá tartozó kertek Bécs egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja. A palota építése 1696-ban kezdődött, és végül több száz szobával bővült. A látogatók felfedezhetik a palota számos, gazdagon berendezett helyiségét, köztük a hivatalos eseményekre használt pompás dísztermeket, valamint a császári lakosztályokat, ahol Ferenc Ferdinánd és családja élt.

Kívül a látogatók sétálhatnak a hatalmas kertekben, amelyekben szökőkutak, szobrok és egy festői pálmaház is található. A palota területén számos más látnivaló is található, többek között egy Gloriette (egy római templom utánzata), egy szabadtéri színház és egy labirintus.

3. Bécsi Állatkert

A város szívében található Bécsi Állatkert az egyik legközkedveltebb turisztikai látnivaló. Az állatkert több mint 4000 állatnak ad otthont, amelyek több mint 500 fajt képviselnek. A látogatók oroszlánokat, tigriseket, elefántokat, zsiráfokat és sok más lenyűgöző élőlényt láthatnak. Az állatkert emellett számos oktatási programot és rendezvényt is kínál.

4. Belvedere kastély

Belvedere palota
Belvedere palota

A palota a 18. század elején épült Savoyai Eugén herceg nyári rezidenciájaként. Ma két múzeumnak, a Belvedere Múzeumnak és az Osztrák Galériának ad otthont.

A Belvedere Múzeum az osztrák művészet gyűjteményének ad otthont a középkortól napjainkig. Az Osztrák Galéria a középkortól a 20. század elejéig tartó európai művészeti gyűjteménynek ad otthont.

A palota egy dombon található Bécs harmadik kerületében. Tömegközlekedéssel megközelíthető, és a közelben parkolóház is található.

5. Szent István-székesegyház

Szent István-székesegyház
Szent István-székesegyház

Ha olyan bécsi nevezetességet keressünk, amely valóban magába foglalja a város gazdag történelmét, ne keressünk tovább, mint a Szent István-székesegyház. A 12. századból származó román és gótikus katedrális Európa egyik legrégebbi székesegyháza, amelynek építése közel 200 évig tartott.

Az impozáns építmény talán a leghíresebb a déli tornyáról, ahonnan lenyűgöző panoráma nyílik Bécsre. De a katedrális belsejében is van látnivaló, többek között díszes oltárai, faragott szobrai és bonyolultan megtervezett ólomüveg ablakai.

A Szent István-székesegyház meglátogatása minden bécsi utazás kötelező programja, ezért mindenképpen írd be az útitervébe.

6. Bécsi Állami Operaház

Bécsi Állami Operaház
Bécsi Állami Operaház

A Bécsi Állami Operaház a világ egyik leghíresebb operaháza. Bécs központjában található, és a 19. században épült. Az operaház balett-társulatáról is ismert.

7. Szent Péter katolikus templom

Szent Péter katolikus templom
Szent Péter katolikus templom

A bécsi Szent Péter katolikus templom a város egyik kedvelt turisztikai nevezetessége. A templom grandiózus építészetéről és gyönyörű belső teréről ismert. A látogatók felfedezhetik a templom számos finomságát, beleértve a lenyűgöző ólomüvegablakokat és a bonyolult faragványokat. A templom tetejéről gyönyörű kilátás nyílik a városra.

8. Természettudományi Múzeum

A bécsi Természettudományi Múzeumot a világ egyik legszebb múzeumának tartják. A kiállítások a legkülönfélébb témakörökben, többek között botanikában, zoológiában, ásványtanban, paleontológiában és antropológiában mutatják be a tárlatokat. A múzeum egy kutatóközpontnak és könyvtárnak is otthont ad.

A látogatók számos vezetett túra és oktatási program keretében fedezhetik fel a múzeum hatalmas gyűjteményeit. A múzeum Bécs szívében található, és tömegközlekedéssel könnyen megközelíthető.

9. Városi kilátás a bécsi Duna-toronyból

bécsi Duna-torony
bécsi Duna-torony

A Duna déli partján található Duna-toronyból lenyűgöző kilátás nyílik Bécsre és azon túlra. A 252 méter magas torony két kilátóterasszal rendelkezik, az egyik 115 méteren, a másik pedig szédítő 150 méteren. A magasabb szintről igazán lélegzetelállító a kilátás – tiszta időben akár 50 km-es távolságba is ellátni.

Ha igazán kalandvágyónak érzi magát, kipróbálhatja a „Skywalk”-ot is, egy 10 méter hosszú sétányt, amely a torony oldalából nyúlik ki, és csak egy biztonsági heveder választja el Önt a meredek zuhanástól!

A Duna-torony az év 365 napján nyitva tart, és a legfelső emeleten egy étterem és egy bár is található, így étkezés vagy italozás közben lenyűgöző kilátás nyílik Bécsre.

10. Szent Károly templom

Szent Károly templom
Szent Károly templom

A templom Bécs első kerületében található, és a 18. század elején épült. A templom barokk építészetéről és gyönyörű belső teréről ismert. A templom naponta látogatható, és a belépés díjtalan.

Mit érdemes csinálni Bécsben?

Bécsben rengeteg mindent lehet csinálni, akár a történelem, a művészet, a zene vagy az ételek iránt érdeklődsz. Íme néhány a legjobb dolgok közül, amelyeket Bécsben érdemes megtenned:

Látogass el a Hofburg-palotába: Az egykori császári palota ma múzeumok, éttermek és üzletek komplexuma. Vegyél részt egy sétán a palotában, és ismerd meg a 700 éves történelmét.

Ismerd meg a Kunsthistorisches Museumot: Ez a múzeum ad otthont a világ egyik legnagyobb művészeti gyűjteményének. A festményektől és szobroktól kezdve az ókori műtárgyakig a Kunsthistorisches Museumban mindenki találhat kedvére valót.

Hallgass meg egy koncertet a Bécsi Állami Operaházban: A Bécsi Állami Operaház a világ egyik legrangosabb operaháza.

Mit érdemes enni Bécsben?

Bécs egy gasztronómiai város, ahol mindenkinek van mit kipróbálnia. A hagyományos osztrák konyhától a nemzetközi ételekig mindenki számára van valami, amit élvezhet.

Bővebben: Próbáld ki ezeket a finom és népszerű osztrák ételeket

A hagyományos osztrák konyháért látogasson el a Café Diglasba. Ez a bécsi intézmény már több mint 100 éve kínál olyan klasszikus ételeket, mint a schnitzel és a gulyás. Ha valami modernebbet keres, látogasson el a Konoba étterembe. Ez a horvát étterem ízletes tengeri ételeket kínál, amelyek tökéletesek egy nyári napra.

Ha valami édeset szeretne, látogasson el a Sachertorte & Co. Ez a kávézó Ausztria leghíresebb desszertjére, a Sachertorte-ra specializálódott. De ne álljon meg itt – számos más finom süteményt és tortát is kínálnak.

Fedezd fel a világot exkluzív utazási hírlevelünkkel! Iratkozz fel most, és ismerj meg lebilincselő úti célokat, utazási tippeket és hihetetlen ajánlatokat