Karintia látnivalók: 24 lélegzetelállító helyszín vár rád

Karintia, Ausztria legdélebbi tartománya, gazdag természeti szépségeivel és kulturális örökségeivel minden látogatót elvarázsol. Ez az útikalauz részletesen bemutatja Karintia legszebb látnivalóit, kirándulástippeket és városokat, amelyek felfedezésre várnak. Érdemes végigolvasni, mert nem csak a legismertebb helyeket ismertetjük, hanem rejtett gyöngyszemeket is feltárunk, amelyek biztosan emlékezetessé teszik utazását.

Karintia, vagyis Kärnten, az osztrák Alpok déli részén fekszik, és sokszínű természeti és kulturális látnivalókkal büszkélkedhet. Ez a tartomány nyáron is kedvelt úti cél a turisták körében, mivel kiváló megközelíthetősége és kerékpárral tökéletesen körbekarikázható tavai, hegyei és nemzeti parkjai vonzzák az aktív kikapcsolódásra vágyókat.

A legfontosabb tudnivalók

 • Az ausztriai Karintia számos történelmi nevezetességet kínál, többek között a Falkensteini várat, a Burgruine Finkenstein, a Burgruine Glanegg, a Hochosterwitzi várat, a Domkirche St. Peter Und Paul, a Sommereggi várat, a Aussichtsturm Pyramidenkogel és a Dom zu Gurk.
 • A régió számos múzeumnak és kiállításnak ad otthont, mint például az Eboardmuseum, a kínzómúzeum a Sommeregg kastélyban, az Alfred Krainer Drechslerei, a klagenfurti dóm, az Auer von Welsbach Múzeum, a Bergbaumuseum Klagenfurt és a Pfarrkirche St. Egid Klagenfurt.
 • A természet szerelmesei felfedezhetik Karintia gyönyörű tájait, többek között Kreuzbergl, Grintovec, Aussichtsturm Pyramidenkogel, Kreuzbergl nyugodt erdei, kristálytiszta tavak és a Grintovec csúcsára vezető túra.
 • A látogatók lélegzetelállító panorámában gyönyörködhetnek az olyan látnivalókból, mint a Aussichtsturm Pyramidenkogel, a Sommeregg kastély, Kreuzbergl és Grintovec.

1. Falkenstein kastély

Falkenstein kastély09:00-17:00Felnőtteknek: 12€, gyermekeknek (6-14 éves korig): 6€, családi jegy (2 felnőtt + 2 gyermek): 28€

Az ausztriai Karintiában található Falkenstein vára a régió egyik kihagyhatatlan látnivalója. Ez a középkori erődítmény büszkén áll egy sziklaszirten, és a látogatók bepillantást nyerhetnek a környék gazdag történelmébe. Ahogy a vár termeiben és udvaraiban bolyongtunk, nem tudtunk nem ámulni az építészet bonyolult részletein és az általuk elmesélt történeteken. A tornyosuló falaktól a jól megőrzött szobákig a Falkenstein-kastély minden szeglete a nagyság érzetét sugározza.

Történelmi jelentőségén túl a kastély egész évben különböző kulturális fesztiváloknak is otthont ad, amelyek a karintiai élénk hagyományokba való belekóstolásra vágyók számára nyújtanak élményt. Akár a történelmi helyszínek, akár a múzeumok, vagy egyszerűen csak a lenyűgöző kilátás élvezete érdekel, Falkenstein vára kötelező látnivaló Karintiában.

2. Burgruine Finkenstein

Burgruine Finkenstein09:00-17:00Felnőtteknek: 7€, gyermekeknek (6-14 éves korig): 4€, családi jegy (2 felnőtt + 2 gyermek): 18€

A Finkenstein városának közelében található Burgruine Finkenstein lenyűgöző bepillantást nyújt a régió középkori történelmébe. Ez az ősi rom büszkén áll egy domb tetején, ahonnan kilátás nyílik Karintia festői tájaira.

Ahogy felfedezzük a vár területét, visszarepülünk az időben egy lovagokkal, királyokkal és epikus csatákkal teli korszakba. A vár omladozó falai és maradványai a csodálat és a csodálkozás érzését keltik, így a történelem szerelmeseinek kötelező látogatás.

A Burgruine Finkenstein stratégiai elhelyezkedése lélegzetelállító kilátást nyújt a környező karintiai tavakra, ami még inkább növeli a vár varázsát. A kalandvágyók számára történelmi túrák állnak rendelkezésre, amelyek lehetővé teszik a látogatók számára, hogy elmerüljenek a terület gazdag örökségében.

A felfedezéssel töltött nap után a közeli művészeti galériák lehetőséget nyújtanak a régió élénk művészeti életének megismerésére. A Burgruine Finkenstein valóban megragadja Karintia lenyűgöző múltjának lényegét.

Tudtad?

 • A Karavankák Ausztria és Szlovénia határán húzódik. A Karavankák Európa legszebb tájaival büszkélkedhetnek, köztük a Júliai-Alpokkal és a Triglav Nemzeti Parkkal.
 • A Nockberge hegység alacsony hegyek csoportja, Ausztria déli részén található. A Nockberge hullámzó dombokról, buja rétekről és kristálytiszta hegyi patakokról híresek.
 • A Hohe Tauern hegység Ausztria legmagasabb hegylánca. A Hohe Tauern a legnehezebb túraútvonalak és hegymászó útvonalak otthona a világon.

3. Burgruine Glanegg

Burgruine Glanegg

Burgruine Glanegg09:00-17:00Felnőtteknek: 5€, gyermekeknek (6-14 éves korig): 3€, családi jegy (2 felnőtt + 2 gyermek): 12€

Mi teszi a Burgruine Glanegg-et Karintia kihagyhatatlan látványosságává?

A festői tájra néző domb tetején álló Burgruine Glanegg egy csodálatos középkori vár, amely a látogatóknak betekintést nyújt a régió gazdag történelmébe. Az ausztriai Karintiában található varázslatos romot lélegzetelállító síközpontok, kristálytiszta tavak és fenséges hegyek veszik körül.

A kastély romjainak felfedezése közben szinte érezheted, ahogy a múlt történetei megelevenednek. A tetejéről nyíló panoráma egyszerűen lenyűgöző, így tökéletes hely a fotósok és a természet szerelmesei számára egyaránt.

A Burgruine Glanegg emellett egész évben különböző fesztiváloknak ad otthont, amelyeken Karintia vibráló kultúráját és hagyományait mutatják be. Akár kalandra, akár nyugalomra, akár kulturális élményekre vágysz, ez a nevezetesség mindennel szolgál.

4. Sendeturm Dobratsch

Sendeturm Dobratsch09:00-18:00Felnőtteknek: 6€, gyermekeknek (6-14 éves korig): 4€, családi jegy (2 felnőtt + 2 gyermek): 18€

A Sendeturm Dobratsch lenyűgöző panorámát kínál, és Karintia egyik népszerű látványossága. Az alpesi régió szívében található, a fenséges Dobratsch-hegyen magasodik, és az alatta elterülő festői tájakra néz.

A torony nem csak egy jeladó, hanem egy nevezetesség is, amely lehetővé teszi a látogatók számára, hogy megcsodálják Karintia lélegzetelállító szépségét. A tetejéről a karintiai síközpontok hófödte csúcsai, a karintiai élénk kulturális fesztiválok és a karintiai szabadtéri tevékenységek végtelen lehetőségei is láthatóak.

A felfedezéssel töltött nap után a látogatók pihenhetnek és megfiatalodhatnak a karintiai wellnessközpontokban és gyógyfürdőkben. A városi életre vágyók számára a nyüzsgő főváros, Klagenfurt csak egy rövid autóútra van.

5. Johannisberg – Karintia teteje

Johannisberg
Johannisberg – Karintia tetejeBármikor látogathatóIngyenes

Az ausztriai Karintia nyugodt tájain fekvő Johannisberg egy fenséges, 3453 méter magasan fekvő csúcs. A hivatalosan más neveken, például Keeserkopf és Herzoghut néven ismert Johannisberg a Glockner-csoport része, amely az osztrák Közép-Alpok egyik nevezetes hegyvonulatának, a Tauern főgerincének középső szakaszán helyezkedik el. Ez a magával ragadó hegy közvetlenül az osztrák Salzburg és Karintia tartományok határán fekszik, így egyedülálló lehetőséget kínál arra, hogy két osztrák állam természeti szépségeit egy egyedülálló kilátópontról ismerhessük meg.

Tudtad?

Karintiában számos gyönyörű tó található, amelyek tökéletesek úszásra, csónakázásra és vízi sportokra. Íme néhány a legnépszerűbb karintiai tavak közül:

Wörthersee
 • A Wörthersee Ausztria egyik legnagyobb tava, és híres a kristálytiszta vizéről és a festői tájáról. A tó körül számos üdülőhely és város található, így tökéletes hely egy pihentető nyaralásra.
 • A Millstätter See Ausztria második legmélyebb tava, és híres a nyugodt vizeiről és a hegyekre néző kilátásáról. A tó körül számos túraútvonal és kerékpározási útvonal található, így tökéletes hely egy aktív nyaralásra.
 • Az Ossiacher See Ausztria harmadik legnagyobb tava, és híres a meleg vizéről és a buja növényzetéről. A tó körül számos kemping és szabadidős tevékenység található, így tökéletes hely egy családi nyaralásra.
 • A Faaker See Ausztria egyik legszebb tava, és híres a türkizkék vizéről és a hegyekre néző kilátásáról. A tó körül számos strand és étterem található, így tökéletes hely egy pihentető nyaralásra.

6. Gartnerkofel

Gartnerkofel
GartnerkofelBármikor látogathatóIngyenes

Ha az ausztriai Karintiában járunk, nem hagyhatjuk ki a Gartnerkofel felfedezését, egy csodálatos hegycsúcsot, amely lélegzetelállító kilátást és izgalmas túrázási lehetőségeket kínál.

A Nassfeld régióban található Gartnerkofel a Magas-Tauern hegység része, így ideális célpont a természetjárók és kalandvágyók számára.

A környező terület számos túraútvonallal van tele, amelyek minden tapasztalati szintnek megfelelnek, így a látogatók elmerülhetnek a természet szépségében.

A csúcsról a Karintiai-Alpok és a festői Villach városának lenyűgöző panorámájában gyönyörködhetünk.

Emellett a Gartnerkofel egész évben különböző rendezvényeknek ad otthont, többek között zenei fesztiváloknak és sportversenyeknek, ami tovább növeli a vonzerejét.

Booking.com

7. Rinsennock

Rinsennock
RinsennockBármikor látogathatóIngyenes

Rinsennock felfedezése izgalmas síelési lehetőségeket és lenyűgöző panorámát kínál a környező karintiai hegyekre. A Karintia tartományban található Rinsennock a kalandot és a természeti szépséget kereső szabadtéri rajongók kedvelt célpontja.

A Tauern Nemzeti Park szívében fekszik, a fenséges Nockberge és a Hohe Tauern Nemzeti Parkok által körülvéve. Rinsennock érintetlen lejtői minden szintű síelőt kiszolgálnak, a kezdőktől a haladókig. A jól karbantartott pályák tökéletes helyszínt biztosítanak a fergeteges lesiklásokhoz.

8. Minimundus

Minimundus09:00-17:00Felnőtteknek: 20€, gyermekeknek (4-14 éves korig): 13€, családi jegy (2 felnőtt + 2 gyermek): 52€

Ez az egyedülálló attrakció lehetővé teszi számunkra, hogy megtapasztaljuk a világ leghíresebb nevezetességeinek miniatűr változatát.

Az Eiffel-toronytól a Taj Mahalig a Minimundus magával ragadó bepillantást nyújt a világ csodáiba. Ahogy végigsétálunk a parkban, elámulunk azon a részletgazdagságon és kézműves munkán, amelyet minden egyes miniatűr másolatba beletesznek. A pontosságra fordított figyelem megdöbbentő, amitől úgy érezzük, mintha valóban beutaznánk a világot egyetlen nap alatt.

A Minimundus (ausztria legnagyobb makettvárosa) nem csak vizuálisan lenyűgöző, hanem olyan oktatási kiállításokat is kínál, amelyek betekintést nyújtanak az egyes nevezetességek történetébe és kultúrájába. Ez egy igazán magával ragadó élmény, amely a csodálat és a világ szépsége iránti elismerés érzésével tölt el bennünket.

9. Hochosterwitz

Hochosterwitz
Hochosterwitz09:00-17:00Felnőtteknek: 12€, gyermekeknek (6-14 éves korig): 6€, családi jegy (2 felnőtt + 2 gyermek): 28€

A sziklás hegytetőn magasan fekvő impozáns erődítmény a régió viharos múltjáról tanúskodik. A vár erős falai, tornyai és harci sáncai a lakosok erejére és ellenállóképességére emlékeztetnek. Belépve a várba visszarepülünk a múltba, ahol autentikus középkori építészet és műtárgyak vesznek körül bennünket. A tetejéről lélegzetelállító a kilátás, amely lehetővé teszi számunkra, hogy teljes mértékben értékeljük a környező vidék szépségét.

10. Aussichtsturm Pyramidenkogel

Aussichtsturm Pyramidenkogel
Aussichtsturm Pyramidenkogel09:00-18:00Felnőtteknek: 17€, gyermekeknek (6-14 éves korig): 10€, családi jegy (2 felnőtt + 2 gyermek): 42€

Az Aussichtsturm Pyramidenkogel egy csodálatos kilátótorony, amely lenyűgöző, 100 méteres magasságban áll, és lélegzetelállító panorámát nyújt Karintiára. Ez az ikonikus építmény a felszabadultság szimbóluma, amely arra hívja a látogatókat, hogy a világ fölé emelkedjenek, és megtapasztalják az osztrák Alpok szépségét.

A buja zöld völgyek, a csillogó tavak és a fenséges hegyek olyan tökéletes hátteret nyújtanak, amely ámulatba ejt.

Akár a természet rajongója vagy, akár a fényképezés szerelmese, vagy egyszerűen csak egy pillanatnyi nyugalomra vágysz, a Aussichtsturm Pyramidenkogel egy kihagyhatatlan úti cél.

11. Kreuzbergl

KreuzberglBármikor látogathatóIngyenes

Az ausztriai Karintia egyik legjobb látnivalója a gyönyörű Kreuzbergl, amely számos túraútvonallal és lenyűgöző panorámával rendelkezik. Ez a Klagenfurttól nem messze fekvő természeti oázis a szabadtéri tevékenységek szerelmeseinek és a természet kedvelőinek egyaránt menedéket nyújt.

A Kreuzbergl felfedezése során a növény- és állatvilág sokszínűsége fogad bennünket, ami még inkább növeli ennek a festői tájnak a nyugalmát és varázsát. A jól karbantartott túraútvonalak buja erdőkön, kanyargó patakokon és nyílt réteken keresztül vezetnek minket, a szabadság és a nyugalom érzését nyújtva.

Útközben lélegzetelállító kilátással gazdagodunk a városra és a környező hegyvonulatokra. Legyen szó egy kényelmes sétáról vagy egy kihívást jelentő túráról, Kreuzbergl olyan természetbe való menekülést kínál, amely megfiatalítja a szellemet és felüdíti a lelket.

Tudtad?

Karintiát számos lenyűgöző vízesés tarkítja, amelyek igazi természeti csodák. Íme néhány a leghíresebb karintiai vízesések közül:

 • Krimmler Wasserfälle: Ausztria legmagasabb vízesése, amely összesen 370 méter magasból zúdul le. A vízesés három kaszkádból áll, és a környező Hohe Tauern Nemzeti Park festői tájai között található.
 • Liechtensteinklamm: Egy sziklaszorosban található vízesés, amely körülbelül 3 kilométer hosszú és 45 méter magas. A vízeséshez gyalogtúra vezet, amely során a látogatók megcsodálhatják a sziklafalak és a vízesés szépségét.
 • Leutaschklamm: Egy szurdokban található vízesés, amely körülbelül 1 kilométer hosszú és 16 méter magas. A vízeséshez gyalogtúra vezet, amely során a látogatók megcsodálhatják a sziklafalak és a vízesés szépségét.

12. Domkirche St. Peter Und Paul

Domkirche St. Peter Und Paul
Domkirche St. Peter Und Paul08:00-18:00Ingyenes

A Domkirche St. Peter Und Paul, más néven a klagenfurti dóm a gótikus építészet remekműve, amely a 16. századból származik. Ahogy belépsz belsejébe, azonnal magával ragad a belső tér pompája, a bonyolult ólomüveg ablakokkal és a díszes oltárral. A katedrális nemcsak istentiszteleti hely, hanem kulturális ikon is, egész évben koncerteknek és kiállításoknak ad otthont.

13. Sommeregg kastély

Sommeregg kastély09:00-17:00Felnőtteknek: 9€, gyermekeknek (6-14 éves korig): 4.5€, családi jegy (2 felnőtt + 2 gyermek): 24€

A Sommeregg kastély egy jól megőrzött középkori erődítmény és népszerű turisztikai célpont Karintiában, Ausztriában. Ez az impozáns vár a gyönyörű Millstatti-tóra néző dombtetőn áll, ahonnan lélegzetelállító panoráma nyílik a környező vidékre. A várba lépve olyan érzés, mintha visszalépnél az időben, ahogy felfedezed a vár ősi falait, tornyait és udvarait.

Belül egy lenyűgöző múzeumot találsz, amely bemutatja a vár történetét, valamint középkori fegyverek és páncélok gyűjteményét. Sommeregg várának egyik fénypontja a híres kínzómúzeum, ahol megismerkedhetsz a múltban alkalmazott sötét és borzalmas büntetési módszerekkel.

Az izgalmas élményre vágyók számára a vár interaktív középkori rendezvényeknek is otthont ad, például lovagi tornáknak és lovagi bemutatóknak. Sommeregg vára kihagyhatatlan látnivaló a történelem szerelmeseinek és azoknak, akik szeretnének elmerülni Karintia gazdag középkori örökségében.

14. Grintovec (Szlovénia)

Grintovec (Szlovénia)Bármikor látogathatóIngyenes

Csodálatos érzés a Kamnik-Savinja-Alpok legmagasabb hegyének, a Grintovecnek a csúcsára túrázni.

Ahogy haladtunk felfelé az ösvényen, lélegzetelállító táj tárult a szemünk elé. Magas hegycsúcsok, buja völgyek és kristálytiszta tavak vesznek körül minket, a szabadság és a tiszteletet keltő szépség érzését keltve.

Maga az ösvény kihívást jelentett, meredek szakaszokkal és sziklás tereppel, de a csúcsra érve a teljesítés érzése páratlan volt.

A csúcsról olyan panorámával jutalmaztak meg minket, amely a szemünk elé tárult, ameddig csak a szem ellát. A szabadság, hogy felfedezhettünk és meghódíthattunk egy ilyen fenséges hegyet, igazán felüdítő élmény lehet.

A Grintovec kötelező úti cél minden olyan természetjáró számára, aki izgalmas kalandot keres a vadon szívében.

15. Dom zu Gurk (Gurki székesegyház)

Dom zu Gurk (Gurki székesegyház)10:00-17:00Ingyenes

Ha az ausztriai Karintiában jársz, az egyik látványosság, amit nem szabad kihagyni, az a Dom zu Gurk. Ez a Gurk kisvárosban található csodálatos katedrális egy olyan építészeti gyöngyszem, amely a régió gazdag történelmét és kulturális örökségét mutatja be.

A katedrálishoz közeledve lenyűgöző román stílusú tervezése, az égbe fenségesen magasodó ikertornyok lenyűgöző látványa mindenkit lenyűgöz. Ha belépsz a belsejébe, lenyűgöző belső tér fogad, amelyet bonyolult freskók és díszes szobrok díszítenek.

A katedrális fénypontja a megőrzött kripta, ahol megcsodálhatja Karintia védőszentjének, Szent Hemmának gyönyörűen megőrzött ereklyéit.

16. Alfred Krainer Drechslerei

Alfred Krainer Drechslerei08:00-17:00Ingyenes

Karintia felfedezése során az egyik látnivaló, amelyet mindenképpen fel kell vennünk a listánkra, az Alfred Krainer Drechslerei, amely kiváló famunkáiról és kézműves munkáiról ismert. A festői Bodensdorf faluban található családi műhely több mint 50 éve készít lenyűgöző fából készült remekműveket.

A Drechslerei épületébe lépve olyan érzés, mintha a művészet és a kreativitás világába lépnénk be. A szakképzett kézművesek hagyományos technikákkal alakítják át a nyers fát bonyolult szobrokká, tálakká és dísztárgyakká. Minden egyes darabot aprólékos kézimunkával készítenek, ami a kézművesek elhivatottságát és szenvedélyét mutatja.

A látogatóknak lehetőségük nyílik arra, hogy első kézből szemtanúi legyenek a famegmunkálás folyamatának, így mélyebben megbecsülhetik az ezzel járó szakértelmet és precizitást.

Tudtad?

Karintiában számos világhírű fesztivál kerül megrendezésre, amelyek a kultúra, a zene és a művészetek szerelmeseinek is felejthetetlen élményt kínálnak. Íme néhány a legnépszerűbb karintiai fesztiválok közül:

 • Az Ossiacher See Fesztivál egy klasszikus zenei fesztivál, amely minden évben júliusban kerül megrendezésre az Ossiachi-tó partján. A fesztiválon világhírű operaénekesek, zenekarok és szólisták lépnek fel.
 • A Klagenfurter Kultursommer egy többhetes kulturális fesztivál, amely minden évben júliusban és augusztusban kerül megrendezésre Klagenfurtban. A fesztiválon színházi előadások, koncertek, kiállítások és egyéb kulturális rendezvények szerepelnek.
 • A Carinthischer Sommer egy klasszikus zenei fesztivál, amely minden évben augusztusban kerül megrendezésre a Millstätter See partján. A fesztiválon világhírű operaénekesek, zenekarok és szólisták lépnek fel.

17. Klagenfurti katedrális

Klagenfurti katedrális08:00-18:00Ingyenes

Látogassunk el a Klagenfurti Dómba, az ausztriai Karintiában található, lenyűgöző építészetéről és gazdag történelméről ismert, csodálatos nevezetességbe. Ahogy közeledünk a katedrálishoz, gótikus kialakításának pompája azonnal magával ragadja a figyelmünket. A magasra törő tornyok, a bonyolult ólomüveg ablakok és a homlokzaton található díszes faragványok a múlt kézműves mesterségéről árulkodnak.

Belépve a nyugalom és a tisztelet érzése fogad bennünket. A gyönyörű freskókkal díszített magas boltíves mennyezetek a tér és a nyugalom érzetét keltik. A katedrálisban egy figyelemre méltó orgona is található, amely az istentiszteletek alatt mennyei dallamokkal tölti meg a levegőt.

18. Auer von Welsbach Múzeum

Auer von Welsbach Múzeum10:00-17:00Felnőtteknek: 6€, gyermekeknek (6-14 éves korig): 3€, családi jegy (2 felnőtt + 2 gyermek): 16€

Mindenképpen meg kell néznünk az Auer von Welsbach Múzeumot, amely tudományos találmányok és felfedezések lenyűgöző gyűjteményét mutatja be. Miközben felfedezzük ezt a lenyűgöző múzeumot, Carl Auer von Welsbach, a híres osztrák tudós és feltaláló világába csöppenünk.

A múzeum átfogó betekintést nyújt a kémia és a fizika területén végzett úttörő munkásságába. A világítástechnikát forradalmasító gázköpeny forradalmasító találmányától kezdve a ritkaföldfémekkel kapcsolatos úttörő kutatásaiig a látogatók mélyreható ismereteket szerezhetnek a tudományhoz való hozzájárulásáról.

19. Bergbaumuseum Klagenfurt

Bergbaumuseum Klagenfurt10:00-16:00Felnőtteknek: 6€, gyermekeknek (6-14 éves korig): 3€, családi jegy (2 felnőtt + 2 gyermek): 16€

Az ausztriai Klagenfurtban található múzeum magával ragadó időutazást kínál. Ahogy felfedezzük a múzeumot, a műtárgyak hatalmas gyűjteménye fogad minket, beleértve a bányászatban használt eszközöket, felszereléseket és ásványokat. Az interaktív bemutatók lehetővé teszik számunkra, hogy megtapasztaljuk a bányászok mindennapi életét, és megértsük, milyen kihívásokkal kellett szembenézniük a föld alatt.

Látogatásunk csúcspontja a földalatti bányatúra, ahol ízelítőt kaphattunk abból, milyen volt a föld mélyén dolgozni. Ez valóban egy szemet nyitó élmény, amely újfajta elismerést ad nekünk azok kemény munkája és elszántsága iránt, akik az életüket a bányászatnak szentelték.

20. Pfarrkirche St. Egid Klagenfurt

Pfarrkirche St. Egid Klagenfurt
Pfarrkirche St. Egid Klagenfurt08:00-18:00Ingyenes

Ez a lenyűgöző templom egy igazi gyöngyszem, amely bepillantást nyújt a látogatóknak a régió gazdag történelmébe és kultúrájába. Ahogy közeledünk a templomhoz, rögtön megdöbbenünk csodálatos homlokzatán, amelyet bonyolult faragványok és szobrok díszítenek.

Belépve nyugodt és békés légkör fogad minket, az ólomüveg ablakok lágy fénye világítja be a teret. A Pfarrkirche St. Egid belseje is lenyűgöző, gyönyörű boltíves mennyezetével, díszes oltárával és gyönyörű műalkotásaival.

21. Ojstrica (Szlovénia)

Ojstrica lélegzetelállító kilátást és kihívást jelentő túrát kínál a természetjárás szerelmeseinek.

Az ausztriai Karintia szívében fekvő rejtett gyöngyszem a kalandot és szabadságot keresők számára kihagyhatatlan úti cél.

Az Ojstricára vezető túra felüdítő, buja erdőkön és meredek lejtőkön keresztül vezet.

Ahogy emelkedik felfelé, a környező táj panorámája tárul a szemünk elé, és ámulatba ejt a természet szépsége előtt.

A csúcsról szemügyre veheti a Karawankok fenséges csúcsait és a távolban a Bledi-tó csillogó vizét.

A szabadság és a felszabadultság érzése, amely ennek a kihívást jelentő útnak a meghódításával jár, páratlan.

Akár tapasztalt túrázó vagy a természet szerelmese vagy, az Ojstrica felejthetetlen élményt ígér, amely után még többre vágysz majd.

22. Nassfeld: A téli sportok paradicsoma

Nassfeld

Nassfeld a téli sportok szerelmeseinek kedvelt úti célja Karintiában. Ez az alpesi üdülőhely az osztrák Alpokban található, és kiváló sípályákkal és hógaranciával büszkélkedhet. A Nassfeld kínálta milliónyi túralehetőséget Karintia hegyeiben egész évben kihasználhatjuk. Nyáron a hegyek zöldellő rétjei és túraútvonalai várják a látogatókat, télen pedig a síelés és a snowboardozás dominál.

23. A lélegzetelállító Wörthi-tó

Wörthi-tó

A Wörthi-tó Karintia legnagyobb tava, és egyben az egyik legnépszerűbb üdülőhely is. A tavat méltán hívják az osztrák riviérának, mivel a partja mentén számos luxushotel, üdülő és szabadidős tevékenység található. Maria Wörth települése a tó partján fekszik, és híres kolostora miatt is látogatott hely. A Wörthi-tó kristálytiszta vize és festői környezete kiváló hely a pihenésre és a vízi sportok űzésére.

Ez is érdekelhet: Mölltaler Gletscher: Hódítsd meg a karintiai hómezőket!

24. Nockberge

Nockberge

A Nockberge természetvédelmi terület Karintia központi részén található, és az egyik legszebb természeti látványosság. Az északi részen található Nockberge természetvédelmi terület és a déli határ menti Karavankák a Karni-Alpokkal a legkedveltebbek bakancsos terepek a természetjárók körében. Ez a terület híres kerek, dombos tájairól és változatos növény- és állatvilágáról, amelyek a természet szerelmeseinek igazi paradicsomot kínálnak.

25. Villach

Villach

Villach városa Klagenfurt és Villach között nyúlik el, és gazdag történelmi örökséggel rendelkezik. Villach központjában találhatóak a régi városrészek, ahol középkori épületek és templomok sorakoznak. Emellett a város modern arculatát a számos étterem, kávézó és bevásárlóközpont adja. Villach tökéletes hely a történelem és a modernitás találkozásának megtapasztalására.

25. Hohe Tauern Nemzeti Park

A Hohe Tauern Nemzeti Park Ausztria legnagyobb nemzeti parkja, és egyben a Hohe Tauern hegység része. A parkban számtalan túraútvonal található, amelyeken keresztül felfedezhetjük a lélegzetelállító alpesi tájat. A gigantikus hegylánc hágóin átvezető Grossglockner Hochalpenstrasse pedig Európa egyik leghíresebb panorámaútja, amely lélegzetelállító kilátást nyújt a látogatóknak.

3-5 napos útvonalterv Karintia felfedezéséhez

NapHelyszínTevékenységek
1Falkenstein kastélyFedezd fel a középkori kastélyt, ismerkedjen meg történelmével.
Burgruine FinkensteinLátogasd meg az ősi romokat, élvezze a festői kilátást.
Sendeturm DobratschCsodáld meg a Karintia panorámáját.
2Burgruine GlaneggFedezd fel a középkori romokat és élvezze a környezetet.
JohannisbergKirándulj a csúcsra, és élvezze a lélegzetelállító kilátást.
GartnerkofelFedezd fel a hegyet és élvezze a szabadtéri tevékenységeket.
3RinsennockSíelj és élvezd a régió természeti szépségét.
MinimundusTapasztald meg a világ híres nevezetességeinek miniatűr változatait.
HochosterwitzLátogasd meg a lenyűgöző erődítményt történelmi jelentőségével.
4Aussichtsturm PyramidenkogelMenj fel a toronyba Karintia gyönyörű kilátásaiért.
KreuzberglFedezd fel a természetvédelmi területet túraútvonalakkal.
Domkirche St. Peter Und PaulLátogasd meg a gótikus katedrálist és élvezze a kulturális eseményeket.
5Sommeregg kastélyFedezd fel a középkori kastélyt és a kilátást.
Ez az útiterv magában foglalja Karintia fő látnivalóit, lehetővé téve, hogy 3-5 nap alatt megtapasztald a régió történelmét, természeti szépségét és kulturális élményeit. A tartózkodás hosszát minden helyszínen az érdeklődési és preferenciai alapján változtathatod meg.

Utazási tippek Karintiába

Karintia meglátogatása remek ötlet, hiszen lenyűgöző természeti szépségeket, történelmi helyszíneket és kulturális élményeket kínál. Hogy a lehető legtöbbet hozd ki az utazásodból, íme néhány hasznos utazási tipp:

 1. Tervezz előre: Végezz előzetes kutatást a régió látnivalóiról, szálláshelyeiről és tevékenységeiről. Készíts egy vázlatos útitervet, hogy a lehető legjobban kihasználhasd az idődet.
 2. A legjobb látogatási idő: Vedd figyelembe a legjobb időpontot a látogatásra. A nyár (júniustól augusztusig) tökéletes a szabadtéri tevékenységekhez, míg a tél (decembertől februárig) ideális a síeléshez és a téli sportokhoz.
 3. Szállás: Foglalj szállást előre, különösen a turisztikai főszezonban. Karintia számos lehetőséget kínál, a szállodáktól és panzióktól kezdve a nyaralóházakig és kempingekig.
 4. Közlekedés: Döntsd el, hogy milyen közlekedési módot választasz. Az autóbérlés rugalmasságot biztosíthat a távoli területek felfedezéséhez, de a tömegközlekedés hatékony és környezetbarát. Karintia jól kiépített vonathálózattal is rendelkezik.
 5. Nyelv: Karintiában a német a hivatalos nyelv, ezért hasznos, ha tanulunk néhány alapvető német kifejezést. A turisztikai területeken azonban széles körben beszélnek angolul.
 6. Az időjárás: Ellenőrizd az utazásod időpontjára vonatkozó időjárás előrejelzést. Karintia éghajlata változó, ezért csomagolj ennek megfelelően. A hűvösebb estékre vigyél magaddal réteges öltözéket, nyáron pedig ne feledkezz meg a naptejről és a napszemüvegről.
 7. Felszerelés: Ha szabadtéri tevékenységeket tervezel, például túrázni, síelni vagy kerékpározni, mindenképpen csomagolj megfelelő felszerelést és ruházatot. A kényelmes, strapabíró cipő elengedhetetlen.
 8. Helyi konyha: Kóstold meg a helyi konyhát, beleértve az olyan hagyományos osztrák ételeket, mint a schnitzel és a rétes. Próbáld ki a karintiai regionális specialitásokat is, mint például a Kasnudeln (sajttal töltött gombóc) és a Reindling (egyfajta édes kenyér).
 9. Utazásbiztosítás: Fontold meg az utasbiztosítás megkötését a váratlan események, például orvosi vészhelyzetek vagy az utazás lemondása esetére.
 10. Fedezd fel a természetet: Karintia a lenyűgöző tavairól ismert, ezért ne hagyd ki az olyan tevékenységeket, mint az úszás, a csónakázás és a vízparti piknikezés. Mindenképpen látogass el a Wörthersee-tóhoz és a Millstätter See-hez.
 11. Tartsd tiszteletben a környezetet: Karintia természeti szépsége kincset ér. Légy felelős utazó, és tartsd be a helyi előírásokat, és ne hagyj nyomot, amikor a természetben gyönyörködsz.

Összegzés

 • Karintia Ausztria legdélebbi tartománya, gazdag természeti és kulturális látnivalókkal.
 • Klagenfurt városában található Ausztria legnagyobb makettvárosa.
 • Nassfeld a téli sportok kedvelt célpontja, de nyáron is számos túrázási lehetőséget kínál.
 • A Wörthi-tó az osztrák riviéra, ideális pihenőhely és vízi sportok helyszíne.
 • A Nockberge természetvédelmi terület gazdag növény- és állatvilággal várja a természet szerelmeseit.
 • Villach városa a történelem és modernitás találkozása.
 • A Hohe Tauern Nemzeti Park lenyűgöző alpesi tájakkal és túraútvonalakkal büszkélkedhet.
 • Spittal an der Drau és a Millstätter See történelmi és természeti látnivalókban gazdag.
 • Karintia számos középkori várral és kolostorral rendelkezik, mint például a Hochosterwitz vára és a St. Paul im Lavanttal kolostor.
 • Kirándulási lehetőségek között szerepel a Grossglockner Hochalpenstrasse és a Nockalmstraße.
Imre blog utazó

Imre

Szia, Imre vagyok! Idegenforgalmi tanulmányokat folytatok, és már bejártam Európa nagy részét, Ázsia egy részét és az USA-t. Minden egyes utazás során egyedi meglátásokat és történeteket gyűjtök. Remélem, te is megosztasz velem néhány utazási történetet! Fedezzük fel együtt ezt a gyönyörű világot!

Szólj hozzá!