8 Legnépszerűbb Innsbruck látnivaló, amit érdemes megnézni

Ha olyan úti célt kerestek, ahol minden megtalálható, akkor ne keressetek tovább, mint az ausztriai Innsbruck. Ez a bájos város a látnivalók széles skáláját kínálja, a világszínvonalú múzeumoktól és történelmi látnivalóktól kezdve a szabadtéri tevékenységekig és a pezsgő éjszakai életig. Akár néhány napra, akár hosszabb nyaralásra látogatsz el, Innsbruckban bőven találhatsz szórakozási lehetőséget.

1. Nordkette

Nordkette
Nordkette

A Nordkette egy hegyvonulat, amely az ausztriai Innsbruck városának északi határát képezi. A hegyvonulat több csúcsot foglal magába, amelyek közül a legmagasabb, Kleiner Solstein, 2637 méterrel a tengerszint felett van. A Nordkette a helyiek és a látogatók körében egyaránt népszerű célpont, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik az osztrák városra és a környező hegyekre. A Nordkette csúcsára többféleképpen is fel lehet jutni, többek között a Hungerburgbahn felvonóval és drótkötélpályával.

2. Nézd meg a híres Aranytetőt

Aranytető Innsbruck
Aranytető Innsbruck

Ha Innsbruckban jártok, mindenképpen sétáljatok végig a Herzog-Friedrich-Strasse-on, hogy megnézzétek a város leghíresebb épületét, az Aranytetőt. Ezt a csodálatos reneszánsz épületet, díszes aranyozott tetővel, I. Maximilian császár 1500-ban emeltette hatalma jelképeként. Ma ez Innsbruck egyik legnépszerűbb turisztikai látványossága.

3. Innsbrucki székesegyház

Innsbrucki székesegyház
Innsbrucki székesegyház

Az innsbrucki dóm, vagy „Dom zu Innsbruck”, egy gótikus templom, amely az ausztriai Innsbruckban, a Domplatzon található. Az Innsbrucki Egyházmegye anyatemploma és püspöki székhelye. A székesegyház hivatalos neve „Szent Jakab apostol dómja”.

4. Innsbruck császári palotája

Innsbruck császári palotája
Császári palota

Az Innsbrucki Régi Császári Palota (németül: Kaiserliche Hofburg Innsbruck) egy történelmi épület az ausztriai Innsbruck belvárosában. A 13. századtól a 19. századig a tiroli grófok fő székhelye volt, majd 1918-ig kormányzói rezidenciaként szolgált. Ma több múzeumnak ad otthont, és műemlékként látogatható. A palota ma több múzeumnak is otthont ad.

5. Udvari templom, a Hofkirche

Innsbruck, Hofkirche
Hofkirche

A Hofkirche egy gótikus udvari templom Innsbruck központjában. I. Ferdinánd császár parancsára épült 1553-ban, családja emlékére. A templom I. Maximilián nagyméretű bronzszobráról, valamint sírboltjairól és múzeumairól nevezetes.

6. Innsbruck Maria-Theresien Strasse

Innsbruck Maria-Theresien Strasse
Maria-Theresien Strasse

Az innsbrucki Maria-Theresien Strasse Ausztria egyik legelegánsabb és legszebb bevásárlóutcája. A lenyűgöző barokk és rokokó épületekkel szegélyezett utca sétálóutca, ahol számos csúcskategóriás divatbutik, ékszerüzlet és kávézó található. Az utca végén található a lenyűgöző Hofburg császári palota, amely tökéletes fotózási lehetőséget biztosít.

7. Grassmayr Harangöntő és Múzeum

A Grassmayr Harangöntő és Múzeum (németül: Grassmayr Glockengießerei und Museum) egy múzeum Innsbruckban, Ausztriában. A múzeum a Grassmayr harangöntőműhely 400 éves történetét mutatja be, amely a világ egyik legrégebbi, folyamatosan működő üzeme.

A múzeum a Maria-Theresien-Straße-n található Grassmayr-öntöde épületében található. Két részből áll, a gyártócsarnokból és a múzeumból. A gyártócsarnokban egy működő harangöntöde található, ahol a látogatók megtekinthetik a harangok készítését. A múzeum a harangöntés és a Grassmayr család vállalkozásának történetét mutatja be.

A Grassmayr által öntött harangok megtalálhatók Ausztria-szerte, valamint Németországban, Olaszországban, Svájcban, Svédországban, Dániában, Lengyelországban, Törökországban, Oroszországban, Indiában, Japánban, sőt Kanadában és az Egyesült Államokban is.

8. Innsbruck, Hofburg kerület

Innsbruck Hofburg kerületében számos turisztikai látványosságot lehet találni. A legjelentősebb a Hofburg, egy hatalmas kastély, amely egykor az osztrák királyi család otthona volt. Ma a nagyközönség számára is nyitva áll, és múzeumnak, művészeti galériának és könyvtárnak ad otthont. A Hofburg negyed további látnivalói közé tartozik az Ambras-kastély, egy szabadtéri piac és számos templom.

Összefoglalva, Innsbruck egy kihagyhatatlan úti cél mindazok számára, akik egyedülálló kultúrát, lenyűgöző építészetet és lélegzetelállító természeti tájakat szeretnének megismerni. A sok hihetetlen Innsbruck látnivaló és tennivaló miatt Innsbruck biztosan maradandó benyomást fog hagyni. Szóval mire vársz még? Kezdd el tervezni az innsbrucki utazásodat még ma!

Fedezd fel a világot exkluzív utazási hírlevelünkkel! Iratkozz fel most, és ismerj meg lebilincselő úti célokat, utazási tippeket és hihetetlen ajánlatokat