Skip to content
Kezdőlap » Spanyolország » San Sebastian: Egy rejtett spanyol gyöngyszem

San Sebastian: Egy rejtett spanyol gyöngyszem

San Sebastian egy gyönyörű baszk város Észak-Spanyolországban. A város lenyűgöző strandjairól, festői óvárosáról és finom ételeiről ismert. A San Sebastiánba látogatók élvezhetik a tengerparton töltött időt, felfedezhetik az óvárost, és a világ legjobb éttermeinek egyikében ehetnek.

1. Parte Vieja feltérképezése

Parte Vieja
Parte Vieja

A Parte Vieja San Sebastián óvárosa, amely tele van jellegzetességekkel. Szűk utcáival, hagyományos üzleteivel és élénk hangulatával remek hely a felfedezésre. A Parte Viejában rengeteg látnivaló és tennivaló van, ezért érdemes néhány órát eltölteni a város e részének felfedezésével.


2. Monte Urgull & Monte Ulía

Monte Urgull
Monte Urgull

A Monte Urgull és a Monte Ulía San Sebastián két legnépszerűbb dombja. Csodálatos kilátást nyújtanak a városra és a Vizcayai-öbölre. A Monte Urgull a város legmagasabb pontja, míg a Monte Ulía a világítótornyáról híres. Mindkét domb remek hely túrázásra, kerékpározásra, vagy csak pihenésre és a kilátás élvezésére.


3. A La Concha Bay gyönyörű strandja

La Concha Bay
La Concha Bay

A La Concha Bay egy gyönyörű öböl a spanyolországi San Sebastianban található. A tiszta türkizkék víz és a puha homokos strandok tökéletes hely a pihenésre és a hihetetlen kilátás csodálására. A La Concha Bay a szörfözés kedvelt helye is, a hullámok tökéletesek a kezdők és a tapasztalt szörfösök számára egyaránt. Ha egy csodálatos helyet kerestek, ahol élvezhetitek a napsütést és a tengert, akkor a La Concha öböl mindenképpen a nektek való hely.


4. Palacio de Miramar

Palacio de Miramar
Palacio de Miramar

A Palacio de Miramar egy 19. századi palota a spanyolországi San Sebastian városában. A palota 1893-ben épült XII. Alfonz király megrendelésére, és a spanyol királyi család nyári rezidenciájaként szolgált. Ma a palota múzeumként látogatható.

A Palacio de Miramar a neogótikus építészet egyik legszebb példájának számít Spanyolországban. A palota külsejét bonyolult faragványok és ólomüveg ablakok díszítik. A palota belsejében pazar bútorok és faliszőnyegek találhatók. A látogatók felfedezhetik a királyi lakosztályokat, a fogadótermeket és a magánkápolnát.

A Palacio de Miramar a La Concha öbölre néző sziklán helyezkedik el. A palota területén díszes kertek találhatók szökőkutakkal és szobrokkal.


5. Isla de Santa Clara

Az Isla de Santa Clara egy kis sziget a San Sebastián-szigetcsoportban. A szigeten alig több mint 200 ember él, és népszerű turisztikai célpont. A szigetre látogatók élvezhetik homokos strandjait, kristálytiszta vizét és buja növényzetét.


6. Santa Maria del Coro bazilika

Basilica de Santa Maria del Coro
Basilica de Santa Maria del Coro

A Basilica de Santa Maria del Coro egy római katolikus templom a spanyolországi San Sebastian városában. A bazilika a város óvárosi negyedében található, és San Sebastián egyik legfontosabb turisztikai nevezetessége. A templom a 18. században épült, barokk stílusú épület. A templom belsejét gyönyörű festmények és szobrok díszítik. A Basilica de Santa Maria del Coro esküvők és más különleges események kedvelt helyszíne.


7. Playa de Ondarreta

San Sebastian történelmi központjától mindössze néhány lépésre található a gyönyörű Playa de Ondarreta. Ez a nyugodt hely tökéletes egy pihentető napra az óceán mellett.

Az aranyszínű homok és a lágy hullámok miatt népszerű hely az úszásra, napozásra és szörfözésre. A környéken számos étterem és bár is található, így a látogatók élvezhetik a falatokat vagy italokat, miközben gyönyörködhetnek a lenyűgöző kilátásban.

Akár pihenni, akár szórakozni szeretne, Playa de Ondarreta tökéletes hely arra, hogy élvezze mindazt, amit San Sebastián kínál.


Összefoglalva, San Sebastián egy gyönyörű város, sok szórakoztató tevékenységgel. A strandoktól a hegyekig mindenki számára van valami, amit élvezhet. Ha egy olyan helyet keres, ahol kikapcsolódhat és szórakozhat, mindenképpen vegye fel San Sebastiant a meglátogatandó helyek listájára.