Mallorca látnivalók

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca  rendkívül hangulatos város,  benne rengeteg látnivalóval. Az idelátogatók leginkább a tenger hűs habjai miatt utaznak Palmába, de aki itt nyaral, annak vétek lenne kihagyni a város nevezetességeinek megismerését. Magasról nézve a város a naplementekor olyan gyönyörű mint egy képeslap.

Palma de Mallorca katedralis

Bellver kastély

A 14. században épült  Bellver kastély  a város fölött magasodik egy domboldalon. Az épületből nagyon szép a kilátás.  A kikötőbe érdemes mindent  szemügyre venni, nem csak a messzi távolból! Innen naponta több hajókirándulást indítanak a környező part menti nevezetes helyekre.

Cala Bona és Cala Millor

Cala Bona és Cala Millor az a hely ahol sok kisgyerekes család üdül, mivel itt nagyon biztonságos a fürdőzés, valamint sok sportlétesítmény is található ezen a helyen, mellette éttermek, bárok, kávézók, üzletek sokasága várja a vendégeket. A part mentén 3 és 4*-os szállodák sora található és 18 ezer vendégággyal várják a pihenni vágyókat. Hajóbérlés lehetséges mindkét üdülővárosban.

mallorca legszebb strandjai

Randa

Randa egy apró falucska Mallorcán, csupán 100 lakosa van, a Randa-hegy, illetve ahogy a helyiek nevezik – három templom hegyének – lábánál található, ez azért érdekes, mert itt van  a sziget egyetlen táblahegye. Randa romantikus macskaköves utcáin tett séta szépséggel és nyugalommal tölti el az embereket.

Santuari de Nostra Senyora de Gracia

A Santuari de Nostra Senyora de Gráciát, a Kegyelmes Nagyasszonyunk szentélykolostort minden Mallorcára utazónak érdemes megtekinteni.  Rendkívüli helyre építették a kolostort, egyik fala – hátulról – egy sziklának fekszik, első fala viszont a meredek sziklafal peremén húzódik.  Innen a kilátás káprázatos,  tiszta időben egészen Llucmajorig és a Cabera-félszigetig ellátni.

Santuari de Nostra Senyora de Cura

Legfontosabb búcsújáró hely  Santuari de Nostra Senyora de Cura várjellegű kolostora. Az ideérkezők a kolostor  teraszáról gyönyörű panorámában gyönyörködhetnek, már ezért is megéri a kissé fáradságos túrán részt venni.

belver kastely mallorca

A Pálma közelében van még egy nagyon impozáns 14. századi kastély a  Castell de Bellver, ezen a helyen a 14. században királyi erőd, majd nyári rezidencia, később királyi börtön volt.

Previous Article
Theme BCF By aThemeArt - Proudly powered by WordPress .
BACK TO TOP