Hurghada időjárása: Ahol a napsütésnek mindig szezonja van

Az Egyiptom lenyűgöző Vörös-tenger partján fekvő Hurghada sivatagi éghajlata egész évben vonzza a napsütést keresőket és a strandolás szerelmeseit. Képzeld el: felhőtlen azúrkék égbolt, a naptól melegedő aranyló homok, és a lágy tengeri szellő, amely kalandok ígéretét suttogja. Hurghada időjárása állandóan napos, száraz és meleg időjárásával szívesen látott kikapcsolódást kínál a hétköznapokból.

Ez az idilli klíma egyedülálló földrajzi fekvésének köszönhető. Hurghada nyugaton a Vörös-tenger hegyei által védve, a Vörös-tenger meleg vize által simogatva, minimális csapadékot és egész évben napsütést élvez. Akár pihentető tengerparti nyaralásra, akár izgalmas vízi sportokra, akár az ősi történelembe való bepillantásra vágysz, Hurghada csábító éghajlata felejthetetlen élményt nyújt.

Ez is érdekelhet: 23 Hurghada látnivaló és program az izgalmas nyaraláshoz

Hurghada időjárása hónapról hónapra: Szezonális kalauz

Hurghadára tervezel az utazást? Az év során tapasztalható időjárási minták ismerete segít kiválasztani a tökéletes időpontot a Vörös-tengeri kalandhoz. Íme egy részletes bontás Hurghada időjárásáról hónapról hónapra:

HónapÁtl. max. (°C)Átl. min. (°C)Csapadék (mm)Napsütéses órákTenger hőmérséklete (°C)
Január23141721
Február24151821
Március26171922
Április291901024
Május322201126
Június352501228
Július362701329
Augusztus362701230
Szeptember342511129
Október312311027
November28191825
December25161723
Hurghada időjárása havi lebontásban
 • Január: Enyhe és napos, a januári időjárás kellemes menekülést kínál a hidegebb éghajlatról. Ideális városnézésre és szabadtéri tevékenységek élvezetére az intenzív hőség nélkül.
 • Február: A januárihoz hasonlóan, februárban is enyhén melegebb hőmérséklet és több napsütéses óra várható. Remek időszak búvárkodásra és snorkelingre, mivel a Vörös-tenger nyugodt és tiszta.
 • Március: A tavasz megérkezik Hurghadára, érezhetően melegebb hőmérséklettel. A tenger is elkezd felmelegedni, így tökéletes úszásra és vízi sportokra.
 • Április: Áprilisban hosszú, napos napok és jelentős tengeri hőmérséklet-emelkedés várható. Népszerű időszak a szörfözésre és a kiteszörfözésre, mivel a szél is felerősödik.
 • Május: Május a forró évszak kezdetét jelzi, perzselő napsütéssel és minimális csapadékkal. A tenger a legkellemesebb hőmérsékletű az úszáshoz és a napozáshoz.
 • Június: Júniusban perzselő hőség uralkodik, alig esik csapadék. Remek időszak a búvárkodás szerelmeseinek, mivel a Vörös-tenger kiváló látási viszonyokat kínál.
 • Július: Július a legmelegebb hónap Hurghadában. Bár a hőség intenzív lehet, a száraz levegő és az állandó tengeri szellő némi enyhülést kínál.
 • Augusztus: Augusztus a júliusihoz hasonlóan perzselő hőséget és minimális csapadékot hoz. Célszerű hidratált maradni és árnyékba húzódni a csúcshőmérséklet idején.
 • Szeptember: Szeptemberben az intenzív hőség enyhülni kezd, kellemesebb klímát biztosítva a szabadtéri tevékenységekhez. A tenger továbbra is meleg és tökéletes az úszáshoz.
 • Október: Október kellemes hőmérsékletet hoz, meleg nappalokkal és hűvösebb estékkel. Remek időszak Hurghada minden szépségének felfedezésére, mind a szárazföldön, mind a vízben.
 • November: Novemberben visszatér az enyhébb időjárás, így ideális időszak az ókori helyszínek felfedezésére és a szabadtéri tevékenységek élvezetére a perzselő hőség nélkül.
 • December: December kellemes klímát kínál napos nappalokkal és hűvös estékkel. Népszerű időszak az ünnepi ünnepségekre és a Vörös-tenger szépségének élvezetére.

Ne feledje, hogy ezek csak átlagos hőmérsékletek és időjárási viszonyok. Mindig tanácsos az utazás időpontjához közelebb eső időjárás-előrejelzést is ellenőrizni.

Utazni szeretnél? Nézd meg a legjobb ár-érték ajánlatokat itt

Hurghada évszakainak megértése: Mikor érdemes utazni

Az egész évben napsütötte Hurghada mindenki számára kínál valamit. Ha azonban megérted az egyes évszakok árnyalatait, akkor maximalizálhatod az élményeidet, és a legjobb ajánlatokat is meg tudod szerezni.

Holt szezon (november-május): A Vörös-tenger főideje

Holt szezon Hurgadában

Hurghada a főszezonban ragyog igazán. Tökéletes napsütés, meleg nappalok, amelyek tökéletesek a tengerparton való sütkérezéshez, és kellemesen hűvös esték, amelyek ideálisak a kikötőben való sétálgatáshoz. A csapadékmennyiség minimális, így ez a hely tökéletes menekülés a hidegebb éghajlatról.

Ez az idilli időjárás azonban nagyszámú turistát vonz, ami magasabb repülőjegy- és szállásárakat eredményez. Ha ezekben a hónapokban tervez utazást, a legjobb ajánlatok biztosítása érdekében mindenképpen jó előre kell foglalni.

Vállszezonok (április-május és szeptember-október): Az édes pont

Ha a kellemes időjárás és a kisebb tömegek egyensúlyát szeretnénk élvezni, érdemes Hurghadát a holtszezonban felkeresni.

 • Április – május: Ezek a hónapok a nyár ízelítőjét kínálják a meleg nappalokkal és a növekvő napsütéses órákkal. A tenger hívogatóan meleg, tökéletes az úszáshoz és a vízi sportokhoz.
 • Szeptember – október: Mivel a nyári hőség kezd alábbhagyni, ezek a hónapok kellemes klímát biztosítanak a régió felfedezéséhez. A tenger kellemesen meleg marad az úszáshoz és a búvárkodáshoz.

A holtszezonokban kedvezőbb árakat és nyugodtabb légkört lehet élvezni, miközben még mindig élvezhetjük Hurghada híres napsütését.

Nyári szezon (június-augusztus): Élvezd a hőséget és az ajánlatokat

A nyári hónapok Hurghadán perzselően forróak, a hőmérséklet gyakran meghaladja a 35 °C-ot. Bár a hőség intenzív lehet, a száraz levegő és a frissítő tengeri szellő némi enyhülést nyújt.

Az előszezonban kevesebb a tömeg, és jelentősen alacsonyabbak a repülőjegy- és szállásárak. Ha kevés pénzből gazdálkodunk, és nem zavar a hőség, akkor ez egy remek időszak a látogatásra.

Élvezze a hőséget ezekkel a tevékenységekkel:

 • Búvárkodás és sznorkelezés: A Vörös-tenger nyugodt vize és kivételes látótávolsága ezekben a hónapokban tökéletes a vibráló víz alatti világ felfedezéséhez.
 • Vízi sportok: Hűtsd le magad olyan izgalmas tevékenységekkel, mint a szörfözés, a sárkányhajózás és a jet-ski.
 • Éjszakai sivatagi kalandok: Menekülj a nappali hőség elől, és tapasztald meg a sivatag varázsát a csillagos égbolt alatt.

Bármelyik időpontot is választod Hurghada meglátogatására, a Vörös-tenger szépsége és varázsa biztosan rabul ejti majd. Az évszakok változásainak ismeretében olyan utat lehet tervezni, amely tökéletesen alkalmazkodik a saját preferenciáidhoz és költségvetésedhez.

Hurghada Időjárás GYIK: Válaszolt kérdések

Mikor a legjobb idő Hurghada meglátogatására a fürdőzéshez?

Hurghada egész évben kellemes tengervízhőmérséklettel büszkélkedhet. A fürdőzésre azonban a melegebb hónapokban, májustól októberig ideális, amikor a víz hőmérséklete 26 °C és 30 °C között mozog.

Hurghada városában gyakran esik az eső?

Hurghada sivatagi éghajlatot tapasztal, amelyet egész évben minimális csapadék jellemez. A legtöbb hónapban átlagosan 1 mm vagy annál kevesebb eső esik, így egész évben napos úti cél.

Vannak homokviharok Hurghadán?

Bár Hurghadában előfordulhatnak homokviharok, ezek ritkák, és jellemzően a tavaszi hónapokban (március-május) fordulnak elő. Ezek a viharok általában rövid ideig tartanak, és nem zavarják meg jelentősen az utazást.

Milyen a páratartalom Hurghada városában?

Hurghadában általában alacsony a páratartalom, még a nyári hónapokban is. A száraz sivatagi levegő és az állandó tengeri szellő segít abban, hogy a páratartalom szintje még magas hőmérséklet esetén is kellemes maradjon.

Imre blog utazó

Imre

Szia, Imre vagyok! Idegenforgalmi tanulmányokat folytatok, és már bejártam Európa nagy részét, Ázsia egy részét és az USA-t. Minden egyes utazás során egyedi meglátásokat és történeteket gyűjtök. Remélem, te is megosztasz velem néhány utazási történetet! Fedezzük fel együtt ezt a gyönyörű világot!

Szólj hozzá!